Eclatante 5 – 0 overwinning voor NSVV op Groote Lindt

333

NUMANSDORP – Na de spannende wedstrijden tegen Drechtstreek met als beloning het behalen van de volgende ronde van de nacompetitie, was het vandaag dan de dag voor de eerste finalewedstrijd om een plaats in de tweede klasse te verdienen. In de reguliere competitie hadden de Zwijndrechters NSVV het vuur na aan de schenen gelegd. Uiteindelijk hadden deze twee wedstrijden geen winnaar opgeleverd en het beloofde dus een spannende aangelegenheid te worden, waarbij pas volgende week duidelijkheid zou ontstaan, wie van de twee clubs op de boerenkar zou mogen. Maar door de  riante 5 – 0 overwinning heeft NSVV zich wel een prachtige uitgangspositie verworven om te mogen promoveren.

DSC_4512.JPG

De Numansdorpers gingen overdonderend van start in deze wedstrijd tussen de twee derdeklassers om een plaats in de twee klasse in een eerste klas entourage; immers ongeveer 1000 toeschouwers zorgden voor een sfeervolle omlijsting, dat vooraf gegaan werd door en vuurwerkshow van ongekende omvang. NSVV sloot zich hierbij aan en al rap zorgde Mitchel Louwerens voor het nodige gevaar door vanaf de zijkant in de korte hoek te schieten, waar doelman Raymond Klootwijk zich op verkeek en de bal losliet, waarna Kelvin van der Giesen er als de kippen bij was om de bal in het doel te tikken; 1 – 0.

De thuisclub ging door. Eerst stichtte Michel Bol nog voor de nodige verwarring, maar Groote Lindt wist voorlopig erger nog te voorkomen. Maar na 14 minuten was het weer raak. Een halve combinatie tussen Koen Witsiers en Mitchel Louwerens kon de Zwijndrechtse verdediging nog klaren, maar direct hierna werd de bal voorgetrokken, waar Robin Verhoeven klaar stond om de bal achter doelman Klootwijk te werken; 2 – 0.

Pas in de tweede deel van de eerste helft kreeg Groote Lindt meer vat op het spel en in deze fase had het een paar beste mogelijkheden om langszij te komen. In de 27e minuut kopte Michael Slingerland na een voorzet van rechts via de handen van Melvin Kruijthof op de paal; de terugspringende bal kon door Melvin Kruijthof alsnog klemvast worden gepakt. Ook schoten vanuit de tweede lijn vroegen alle aandacht van de Numansdorpse verdediging, maar of de ballen gingen over of naast het doel en anders stond Melvin Kruijthof op de goede plaats.

Kort voor de rust was Groote Lindt dicht bij een tegentreffer na een mooie aanval, die startte bij Wesley de Snoo die met een pass over de hele Michael Slingerland bereikte en deze zette de bal fraai voor, waar Rick Schuurman een bijna niet te missen kans kreeg, maar alleen voor de keeper schoot hij de bal hoog over.

Na de pauze werd een enorm offensief van de bezoekers verwacht; het zou echter niet meer dan een optisch overwicht worden, waarbij het de thuisclub niet echt pijn kon doen. Gevaarlijke situaties deden zich wel aan de andere kant voor bij snelle tegenstoten, waar Groote Lindt weinig tegen in te brengen had. Het was wachten op een volgend Numansdorps doelpunt. Dat doelpunt kwam er na een uur. NSVV onderbrak een poging tot uitverdediging van de bezoekers en de bal belandde bij Mitchel Louwerens die met een splijtende dieptepass de in de ruimte sprintende Kelvin van der Giesen bereikte, die alleen op de keeper af ging en zijn actie beloonde met het derde doelpunt; 3 – 0.

Hierna volgden nog de nodige aanvallen, die een doelpunt hadden kunnen opleveren. Halve combinaties tussen Kelvin van der Giesen en Marco Mann evenals tussen Marco van Daalen en Koen Witsiers misten ternauwernood doel en ook een voorzet van Mitchel Louwerens op Marco van Daalen stierf in schoonheid, omdat laatstgenoemde de bal niet goed op zijn slof kon nemen.

In de slotfase van de match kregen we een echte finale, die voor veel duidelijkheid zorgde. In de 88eminuut zette Marco van Daalen de aanval op, plaatste de bal naar Robin Verhoeven, die zijn tegenstander op het verkeerde been zette en vervolgens de bal breed neerlegde voor de voeten van Mitchel Louwerens die een goede wedstrijd bekroonde met de vierde treffer; 4 – 0.

En de koek was nog niet op. Want in de slotminuut kopte Marco Mann een voorzet vanaf de rechterkant achter doelman Klootwijk en bepaalde daarmee de eindstand op 5 – 0.

DSC_5258.JPG

Een forse stap naar de tweede klasse is met deze eclatante zege gezet en volgende week zaterdag moet het karwei worden afgemaakt. Normaal gesproken lijkt dit een fluitje van een cent, maar in het verleden zijn er wel meer vreemde uitslagen genoteerd, dus waakzaamheid blijft dus ook hier geboden. Maar de kansen zijn natuurlijk mooier dan iedereen van tevoren gedacht of gedroomd had.

Opstelling NSVV:
Melvin kruijthof, Leon Noordam, Yoeron van der Ree, Marco Mann, Jeroen Voshart, Robin Verhoeven, Gersom Rozendaal (90e Sjoerd Hofstede), Michel Bol, Kelvin van der Giesen (72e Marco van Daalen), Koen Witsiers (81e Erik van Arendonk), Mitchel Louwerens

Ruststand:     2 – 0
Eindstand:     5 – 0

Scoreverloop:
 4e min.      1 – 0      Kelvin van der  Giesen
14e min.     2 – 0      Robin Verhoeven
60e min.     3 – 0      Kelvin van der Giesen
88e min.     4 – 0      Mitchel Louwerens
90e min.     5 – 0      Marco Mann


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.