Heinenoord onderuit bij RVVH

5 Min Read

RIDDERKERK Het is de mannen van coach Joop Hiele en leider Arie van der Berg niet gelukt het verschil van EEN punt met de Ridderkerkers te vergroten naar VIER punten, sterker door de nederlaag staan zij twee punten boven de Heinenoord.

Of het vertrek van Ronald Hulschbos , wiens functie nu tijdelijk wordt ingevuld door 2 assistenten, t.w. Yurtcan Kayis en Lito de Pima Rodiques, de reden is , zal altijd wel in het midden blijven, feit is, dat de bezoekers bijzonder fel uit startblokken kwamen en in het eerste kwartier de thuisploeg enorm onder druk zette.

In de beginfase ging Ibrahim el Koubai er op rechts zo snel van door waarbij Le-Shwan Lisse ten koste van een overtreding op de rand van de zestien erger voorkwam.
De keiharde vrije trap die hier uit volgde, kon doelman Dillan Heijnen met twee vuisten nauwelijks pareren.Even later een zelfde gevaarlijke aktie op rechts van dezelfde speler, die echter nu door een prima ingreep van Leon Steketee onschadelijk werd gemaakt.
Een lastige schuiver van Brandon Koneman uit de draai op aangeven van Jay Brand was ook dit keer wederom een prooi voor Dillan Heijnen. Na een kwartier spelen was het Davy Kaptein die handelend moest optreden bij een doorbraak van de altijd gevaarlijke Brandon Koneman. Bij de volgende aanval was het Arto Dielhof, die op tijd kon ingrijpen en kon Leon Steketee met en fraaie steekpass voor de eerste keer Sander de Heus bereiken, die meteen twee man op zijn huid had zitten en niks kon beginnen. Halverwege de eerste helft kreeg Heinenoord eindelijk een corner te nemen, die door Le-Shwan Lisse uitstekend werd ingekopt, maar ternauwernood met een reflex met de vingertoppen door doelman Danny Spelde tot hoekschop werd verwerkt. Het antwoord kwam meteen van de spits die dit keer door Arto Dielhof op tijd werd geblokt.

Een gevaarlijke voorzet van Mahmut Sonmez werd door Leon Steketee weggekopt, waarbij de bal uiteindelijk bij Noel Goossens belandde en een overtreding op hem in de buurt van de zestien niet werd bestraft. Na ruim een half uur spelen een aardige aanval die begon bij Le-Shwan Lisse, hij vervolgens Noel Goossens bereikte om Sander de Heus in de gelegenheid te brengen de trekker over te halen, wat hij ook deed waarbij de zoveelste hoekschop het gevolg was. De laatste mogelijkheid voor rust was voor Remco Buist, die zijn schot in de handen van zijn toekomstige collega Danny Spelde zag belanden.
Het tweede bedrijf was amper 5 minuten oud toen bij een vervelende botsing doelman Danny Spelde vervangen moest worden en zijn plaats werd ingenomen door Tim Elkhuizen, die het verder goed deed. In de 52e minuut kwam door slecht uitverdedigen Jay Brand op rechts in balbezit, die vervolgens Mahmut Sonmez bereikte en uit diens voorzet was het Brandon Koneman, die met een fraaie kopbal doelman Dillan Heijnen totaal verraste en de bal over zijn grijpende vingers in de kruising zag verdwijnen. 0 – 1.

Nadat een schot van Ibrahim el Koubai rakelings langs de paal verdween en Davy Kaptein uit een gevaarlijke vrije trap het leer had weggehaald, slingerde coach Joop Hiele er met nog een klein half uur te gaan twee wissels in. Noel Goossens werd vervangen door Larbi El Harouchi en Leon Steketee door Dogukan Kulup. Ook Anthal v.d. Berg moest geblesseerd uitvallen en werd vervangen door Garrick Naarden. Heinenoord gooide er nog een schepje bovenop, maar verder dan schoten van Remco Buist en Larbi El Harouchi, die ver over gingen kwam men niet. Na twee minuten blessuretijd maakte de goed leidende scheidsrechter Gyuri Takacs uit Bergschenhoek er een einde aan en gingen de dolgelukkige Ridderkerers met DRIE punten huiswaarts.

In de stand is er stuivertje gewisseld en staat concurrent R.V.V.H. nu 2 punten voor.
Al met al een tegenvaller voor de Noord en volgt a.s. zaterdag de altijd moeilijke wedstrijd tegen Die Haghe.