Positief geteste personen coronavirus in de Hoeksche Waard stijgt op zaterdag 21 maart niet in de Hoeksche Waard

0
12234
Foto RIVM

HOEKSCHE WAARD – Sinds gisteren zijn  landelijk 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19) Het aantal geteste mensen in de Hoeksche Waard is op zaterdag 21 maart niet gestegen in de Hoeksche Waard en blijft dus hangen op 17 positief geteste personen. In werkelijkheid ligt het aantal besmettingen hoger, laat het RIVM weten. “Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden.

Landelijk afgelopen 24 uur: 30 patiënten overleden, 637 nieuwe patiënten, in totaal 3631 positief geteste personen

Sinds gisteren zijn 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 136 mensen overleden aan de ziekte. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1180 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418).

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Voor Vragen & antwoorden over het coronavirus (COVID-19) klik hier voor de site van het RIVM


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.