Sanne van Efferen uit Numansdorp brengt eigen boek uit: De schrijvende verpleegkundige

449

NUMANSDORP – Als klein meisje had ik twee dromen; verpleegkundige en schrijfster worden. Toen leek beide onmogelijk, maar inmiddels weet ik dat het prima te combineren is. Ik werk als verpleegkundige in het Sophia Kinderziekenhuis, waar ik in opleiding ben tot kinderverpleegkundige.

Schrijfster en verpleegkundige in het Sophia Kinderziekenhuis Sanne van Efferen

Tijdens mijn opleiding als verpleegkundige merkte ik dat veel mensen een verkeerd beeld hadden van wat een verpleegkundige precies doet. “Jij wast toch alleen maar billen?”, is een voorbeeld van een veelgestelde vraag. Ik vond dat jammer, want mijn werk is zoveel meer. Doordat ik schrijven heel leuk vond, besloot ik een poging te doen om mensen een inkijkje te geven binnen mijn werk. Mijn Facebookpagina “de schrijvende verpleegkundige” bleek een schot in de roos en had al snel een heleboel volgers. Dit succes groeide en groeide en veel werd mij dezelfde vraag gesteld; “komt er eens een keer een boek van jou?”. Die vraag liet mij maar niet los en heeft mij aan het denken gezet.

Na wat voorwerk vooraf, de nodige uurtjes tijdens het maken, heeft een mooi resultaat tot gevolg, al zeg ik het zelf. Mijn boek “de schrijvende verpleegkundige” is een verzameling van vijftig bijzondere, mooie, ontroerende en grappige momenten die ik heb meegemaakt als verpleegkundige. Op deze manier laat ik de lezer zien wat het werk van een verpleegkundige inhoudt. Wat een dankbaar werk het is, hoe waardevol het is om iets voor iemand te betekenen. Maar ook laat het eerlijk zien dat het werken is met een lach en een traan.

Ik hoop met dit boek de lezer een eerlijk beeld te mogen geven en ik zou het mooi vinden als het mij is gelukt om de lezer te laten lachen, te ontroeren, te laten verbazen en vooral te laten ervaren hoe bijzonder mijn werk is!

Volg Sanne ook op Facebook


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.