Burgemeester Van Hemmen sluit kamer voor 1 jaar vanwege drugshandel bij Stichting De Overbrugging aan de Graaf van Egmondstraat in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Ter Illustratie

OUD-BEIJERLAND – Met ingang van 23 april is een kamer in een pand aan de Graaf van Egmondstraat in Oud-Beijerland voor een periode van 12 maanden gesloten en verzegeld. Dat heeft burgemeester Van Hemmen op grond van het Damoclesbeleid besloten. Eind 2019 heeft de politie bij een huiszoeking drugs en aanverwante artikelen aangetroffen in deze kamer. De hoeveelheid drugs die is aangetroffen overschrijdt de gebruikershoeveelheid.

De politie heeft naar aanleiding van de vondst van de drugs een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat er handel in drugs heeft plaatsgevonden, dat deze handel mede met behulp van een minderjarige verdachte plaatsvond en dat er verstrekking van drugs heeft plaatsgevonden aan een minderjarige. 

Damoclesbeleid

In gemeente Hoeksche Waard geldt een zogenaamd Damoclesbeleid. Dit beleid richt zich onder meer op de bestuursrechtelijke gevolgen na het aantreffen van drugs in of bij woningen of lokalen. Zo is in het Damoclesbeleid onder andere opgenomen dat als er een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen een woning of lokaal wordt gesloten voor de duur van 12 maanden. 

Sluiting geldt voor 1 kamer

Het pand aan de Graaf van Egmondstraat wordt op dit moment gehuurd door Stichting De Overbrugging. In het pand vangt Stichting De Overbrugging meerdere mensen met een hulpvraag op. Omdat bij het politieonderzoek maar in één kamer drugs en aanverwante artikelen zijn aangetroffen, heeft burgemeester Van Hemmen besloten om alleen deze kamer te sluiten. Als het hele pand wordt gesloten, wordt Stichting De Overbrugging onevenredig getroffen in haar mogelijkheden om mensen met een hulpvraag te begeleiden en te ondersteunen.

De burgemeester vindt het belangrijk dat organisaties zoals Stichting De Overbrugging hun werk kunnen blijven doen. Hij is van mening dat er misbruik is gemaakt van de gastvrijheid van De Overbrugging, met het sluiten van één van hun kamers tot gevolg.

 

De gemeente is op dit moment in gesprek met Stichting De Overbrugging om door middel van een koerswijziging van de stichting, dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.