Update Coronavirus cijfers in de Hoeksche Waard donderdag 7 mei

2328

HOEKSCHE WAARD – Sinds woensdag 6 mei zijn er in het ziekenhuis geen nieuwe patiënten  uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 74 personen.  Het aantal positieve geteste personen in de Hoeksche Waard steeg de afgelopen 24 uur met 4 naar 281 Het aantal overleden personen steeg de afgelopen 24 uur met 1 . Er zijn tot nu toe 20 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus. 

Niet iedereen wordt getest op het virus, waardoor het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in de Hoeksche Waard en de rest van Nederland hoger ligt dan het aantal dat RIVM meldt. Daarnaast merkt niet iedere besmette persoon dat hij of zij het virus draagt, omdat niet alle besmette personen klachten krijgen. De zorgmedewerkers worden sinds maandag 6 april wel getest. 

Hoeksche Waard cijfers van donderdag 30 april tot donderdag 7 april

 • Ziekenhuis (vorige week): 71
  Ziekenhuis (nu): 72
 • Verschil: +1

============================

 • Besmet (vorige week): 254
  Besmet (nu): 281
 • Verschil: +27

============================

 • Overleden (vorige week): 16
 • Overleden (nu): 20
 • Verschil: +4

Actuele cijfers COVID-19: 6 mei 2020

Positief geteste personen 41.319* (+232)
Ziekenhuisopnames 11.153 (+27)
Overleden personen 5.204** (+36)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

COVID-19 in grafieken

Internationale kaart COVID-19


06-05-2020 14:00 uur

Update 6 mei 2020

Vandaag zijn er 27 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 36 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 41.319 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.