Update Coronavirus ( COVID-19 ) cijfers in de Hoeksche Waard van Donderdag 28 mei

2784

HOEKSCHE WAARD – Er zijn sinds woensdag  27 mei geen nieuwe patiënten  uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 76 personen.  Het aantal positieve geteste personen in de Hoeksche Waard steeg  de afgelopen 24 uur met en staat op  301. Het aantal overleden personen steeg de afgelopen 24 uur niet  Er zijn tot nu toe 20 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus.

Actuele cijfers COVID-19: 28 mei 2020

Positief geteste personen 45.950* (+182)
Ziekenhuisopnames 11.713 (+16)
Overleden personen 5.903** (+32)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

COVID-19 in grafieken

Internationale kaart COVID-19

28-05-2020 | 14:00 uur

Update 28 mei 2020

Vandaag zijn er 182 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 16 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 32 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.