Kinderboerderij De Boezemvriend voorlopig nog niet open

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Het terrein van kinderboerderij De Boezemvriend wordt opgeknapt. Er is een nieuwe stal geplaatst en de ruime weides zijn anders ingedeeld, met rondom nieuwe hekken. Ook wordt nog hard gewerkt aan een nieuwe multifunctionele accommodatie Boezem & Co, dat het huidige verenigingsgebouw De Boezem gaat vervangen. De werkzaamheden zijn door de coronacrisis op een andere manier uitgevoerd, dan oorspronkelijk bedacht. Omdat er geen bezoekers naar de kinderboerderij mochten komen vanwege de RIVM-maatregelen is het gehele terrein in 1 keer aangepakt in plaats van in verschillende fasen.

De coronacrisis heeft helaas op andere manieren juist weer voor vertraging gezorgd, zoals bijvoorbeeld bij het tijdig bestellen en ontvangen van benodigde materialen zoals het hekwerk en sanitaire voorzieningen. Op dit moment vinden er daardoor nog volop werkzaamheden plaats, waardoor het voor bezoekers nog niet veilig is om het terrein te betreden. De kinderboerderij gaat daarom op woensdag 1 juli niet open voor bezoekers.

De aanhoudende droogte heeft ook als gevolg dat in de nieuwe weides van de dieren nog geen gras is gegroeid. Veel dieren logeren daarom nog steeds ergens anders. Er is dus voor bezoekers niet veel te beleven. We verwachten later deze zomer de eerste bezoekers van de nieuwe kinderboerderij te ontvangen. De exacte datum hoort/leest u binnenkort!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren