Evenement in de Hoeksche Waard organiseren? Coronaplan nodig!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om evenementen te organiseren als er minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden. Dient u een aanvraag voor een evenementenvergunning in? Dan moet u vanaf nu ook een coronaplan bij de gemeente Hoeksche Waard toevoegen.

In het plan vermeldt u onder andere looproutes, extra hygiënemaatregelen die u treft om eventuele verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en hoe u ervoor zorgt dat mensen 1,5 meter afstand houden. Uitgebreide informatie leest u in het document ‘Extra indieningseisen voor een aanvraag evenementenvergunning vanwege coronamaatregelen’ downloaden. U kunt de informatie vanzelfsprekend ook vinden op de website van de gemeente Hoeksche Waard bij het digitale product ‘Evenement organiseren, melding of vergunning’.

Richtlijnen evenementen na 1 juli 2020

BinnenBuiten
maximaal 100 personen per ruimte + zitten op aangewezen plaats (placering)maximaal 250 personen, zitten niet verplicht
geen maximum per ruimte als gezondheidscheck (triage) + reservering + zitten (placering)geen maximum als gezondheidscheck (triage) + reservering + zitten (placering)
locatie met doorstroom, geen maximum + niet zitten (rommelmarkt)locatie met doorstroom, geen maximum + niet zitten
in horecagelegenheid altijd zitten ongeacht aantal personenbuitenterras bij een eet- en drinkgelegenheid of buitenterras op evenemententerrein altijd zitten ongeacht aantal personen

Vragen?

Heeft u vragen over het aanvragen van een evenementenvergunning? Neem dan gerust contact op met team Vergunningen APV van de gemeente Hoeksche Waard. U kunt ze elke werkdag bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47. Met elkaar kunnen we dan binnen de richtlijnen zoeken naar oplossingen om mooie en veilige evenementen mogelijk te maken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.