Wethouder Harry van Waveren ontvangt per hengel digitaal fotomateriaal van Oud-Beijerlandse monumenten

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Oud-Beijerland – Zaterdag 12 september bij de start van open monumentendag in het Actief college aan de Koninginneweg in Oud-Beijerland , is op ludieke wijze met een hengel geheel Coronaproef. Door voorzitter Pieter Jan in `t Veld van de Historische Vereniging Oud-Beijerland, aan wethouder Harry van Waveren een digitaal bestand met foto`s en een korte beschrijving van 25 monumenten in Oud-Beijerland uitgereikt.

Dit initiatief van de vereniging in het Spuidorp komt voort uit het feit dat door de Coronamaatregelen open monumentendag er anders uitziet dan anders, veel monumenten zijn niet  open en kunnen dus niet worden bezocht. Vandaar dit initiatief. In de loop van de morgen is dit digitale bestand ook verzonden naar alle mensen die wekelijks het zgn. “pareltje” van de vereniging ontvangen uit de fotocollectie van Joris Buitendijk.

Op deze manier hopen we een aantal monumenten onder deaandacht te brengen en mensen extra attent te maken voor de prachtige monumenten die we in ons dorp hebben.

Bekijk hier het digitale bestand

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren