SHO wint bekerduel tegen FC IJsselmonde

5 Min Read

Oud-Beijerland – Aan het einde van de zaterdagmiddag speelde SHO de tweede bekerwedstrijd in poule 10 tegen FC IJsselmonde. De nog jonge vereniging is ontstaan na een fusie tussen SV Lombardijen, SC Maasstad Tediro en RVV DHZ op 1 juli 2017.

SHO begon voortvarend en binnen een halve minuut leverde het al een hoekschop op. Vierenveertig seconden na de aftrap werd de door Kevin Angel genomen corner door Ingmar van Bruggen achter de Rotterdamse doelman gekopt: 1-0. Een mooie opsteker voor SHO en voor Van Bruggen met wel de kanttekening dat de middenvelder in de zeven voorgaande seizoenen nooit verder kwam dan één doelpunt per seizoen…
Met de vorige bekerwedstrijd SHO – Te Werve (8-2) in gedachten maakte het aanwezige publiek zich op voor nog zo’n doelpuntrijke middag. Maar dat viel aanvankelijk toch wel wat tegen. De wit/zwarten hadden een voortdurend overwicht maar het scoren viel niet mee. Nog in de openingsfase plofte een schot van Kevin Angel van een meter of twintig buiten bereik van de keeper naast het doel en een van dichtbij uit de draai ingeschoten bal van Sander de Heus werd door doelman Van Es uit de kruising getikt.
In de twintigste minuut werd de opgestoomde Dennis Groosjohan in meer dan kansrijke positie onreglementair gestuit wat een strafschop opleverde. Helaas kozen zowel Kevin Angel en doelman Van Es voor dezelfde hoek waardoor de schade voor de bezoekers beperkt bleef tot een hoekschop. Veel woorden voor een door de keeper gestopte, slecht genomen, pingel. Vlak voor de pauze leek Kevin wel succesvol, maar weer stak de sluitpost er een handje voor.

Na de pauze werd na bijna een kwartier de voorsprong eindelijk verdubbeld. Sander de Heus haalde hard en hoog uit, Van Es kansloos: 2-0.
Zoals bijna gebruikelijk na een uur de eerste wissel bij SHO, Rowdy Rijsdijk kwam er in voor Esra Pieters en en paar minuten later loste Ricky Bokhoven Sander de Heus af en de eerste actie van de tweede invaller eindigde in het zijnet.
In het volle strafschopgebied kreeg Tim de Pender eindelijk de ruimte om de bal goed te raken: 3-0 en de winst binnen.
Na driekwart wedstrijd eindigde een fraaie omhaal van Kevin Angel in het doel maar werd wegens gevaarlijk spel geannuleerd. Het zat de creatieve middenvelder in dit duel bepaald niet mee.
De gasten profiteerden daarna -op de rand van buitenspel- van de ruimte achter de verdediging: 3-1.
Fakkel gooide er nog dubele wissel tegenaan, Andrew van Tiggelen en Mitch Fransen kwamen Gerrit Fix en Gio Breevaart aflossen.
Ricky Bokhoven tekende voor de 4-1 en in de slotseconde kreeg Mitch Fransen nog een niet te missen kans maar de met links, Fransens standbeen, ingeschoten bal verdween in de ballenvanger.
De andere wedstrijd in poule 10, SVS – Te Werve eindigde in 2-4 wat de volgende stand tot gevolg heeft:
SHO 2 – 6, Te Werve 3 – 4, SVS 2 – 3, FC IJsselmonde 3 – 1.
SHO is dus al zeker van de volgende ronde en bij een gelijkspel dinsdagavond op bezoek bij SVS Capelle gaan de gastheren ook over naar de volgend ronde.

Opstelling SHO:
Peter Konings: Gerrit Fix, Robin Winkels, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Kevin Angek Queijo; Esra Pieters, Sander de Heus, Tim de Pender.
Wissels:
60’ Rowdy Rijsdijk voor Esra Pieters
65’ Ricky Bokhoven voor Sander de Heus
73’ Andrew van Tiggelen voor Gerrit Fix
73’ Mitch Fransen voor Giovanni Breevaart
Doelpunten:
01’ 1-0 Ingmar van Bruggen
57’ 2-0 Sander de Heus
68’ 3-0 Tim de Pender
72’ 3-1
83’ 4-1 Ricky Bokhoven
Scheidsrechter Jesse Verduijn uit Nieuwveen had geel voor Kishan Mewalal en Ilyas Bencharef van FC IJsselmonde.

15-09-2020 SVS Capelle – SHO
Dinsdagavond speelt SHO de uitwedstrijd voor de beker tegen SVS Capelle aanvang 20.30 uur.