Korbatjo verliest nipt van koploper Erasmus

Rotterdam – Afgelopen zaterdag nam Korbatjo het op tegen koploper Erasmus uit Rotterdam. Aranka van Veen startte in de basis voor de afwezige Liesanne Spoelstra.

Scheidsrechter Postma floot om 15.30 uur in met uiteindelijk prima korfbalweer. In het begin werd er om en om gescoord. De verdedigende taken werden bij beide teams zeer behoorlijk uitgevoerd en daardoor werd er weinig gescoord. Bij de rust werd een magere 4-5 ruststand bereikt. Bij Korbatjo waren Carlo van Veen, Rikkert Huisman, Alex de Reus (2x) en Eliza Adrichem productief.

Coach Marcel Versteeg complimenteerde zijn ploeg in de rust met het goede verdedigende werk, maar gaf aan dat er slimmer om gegaan moest worden met de kansen. Studentenploeg Erasmus kwam na rust beter uit de startblokken en maakte gelijk, 5-5. Beide teams bleven goed verdedigen en Korbatjo kwam via Rikkert Huisman en Alex de Reus halverwege de tweede helft op een 7-7 tussenstand.

Erasmus wisselde en bracht een van de zuivere heren uit het tweede team binnen de lijnen. Kort daarop maakte hij zijn eerste doelpunt. Het vlaggenschip van Korbatjo kwam nog een laatste maal op voorsprong via Rikkert Huisman en Carlo van Veen. De laatste tien minuten werd Anouk van der Kraan nog binnen de lijnen gebracht op de plaats van Ruby Vermaas om voor meer reboundkracht te zorgen. De ingebrachte heer van Erasmus scoorde uiteindelijk nog tweemaal en dit kwamen de Oud-Beijerlanders niet meer te boven. Dat resulteerde in een eindstand van 12-11 voor Erasmus en een zeer katterig gevoel bij het team van coach Versteeg. Minimaal een punt was zeker verdiend geweest.

Doelpuntenmakers bij Korbatjo: Rikkert Huisman 4x, Alex de Reus en Carlo van Veen beiden 3x en Eliza Adrichem 1x.

Volgende week neemt de selectie het thuis op het tegen het verrassend goed presterende TOGO uit Goes en hoopt op flinke steun van het thuispubliek. Korbatjo 2 start om 14.00 uur en Korbatjo 1 om 15.30 uur aan de Helen Parkhurstweg.