Zorgwaard voert mondmaskerplicht in voor bezoekers

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Pixabay

HOEKSCHE WAARD – Twee weken geleden scherpte Zorgwaard haar mondmaskerbeleid aan en sindsdien dragen alle medewerkers en vrijwilligers verplicht een mondkapje als het niet mogelijk is anderhalve meter afstand te houden tot een cliënt of een collega. Gezien de oplopende coronabesmettingen, zowel landelijk als in de Hoeksche Waard, en de persconferentie van maandagavond heeft Zorgwaard  besloten dat vanaf 1 oktober alle medewerkers en vrijwilligers en bezoekers standaard een mondmasker dragen.

Dit geldt zowel in de zorg als in de ondersteunende diensten en voor al onze locaties, in de thuiszorg en bij huishoudelijke ondersteuning. We zien dit als een belangrijke, extra voorzorgsmaatregel om coronabesmettingen te voorkomen. Ook zijn vanaf 1 oktober alle bezoekers verplicht bij binnenkomst een mondmasker te dragen. 

Ook bezoekers dragen mondmasker
De invoering van de mondmaskerplicht voor bezoekers moet ervoor te zorgen dat het mogelijk blijft voor onze cliënten bezoek te blijven ontvangen. Het doel is voorkomen dat we daarin beperkingen moeten opleggen. Daarom is iedereen die één van onze locaties bezoekt, vanaf donderdag verplicht een mondmasker te dragen. Eventueel zijn mondmaskers te verkrijgen bij de gastvrouw, receptie, woning of entree. Het nieuwe mondmaskerbeleid voor medewerkers, vrijwilligers en bezoekers geldt tot nadere berichtgeving. Ook onze collega Verzorgings-, Verplegings- en Thuiszorgorganisaties Alerimus en Heemzicht komen met een aangescherpt mondmaskerbeleid.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.