Taallokaal in de Hoeksche Waard in Numansdorp

266
Foto Archieffoto BHW

Numansdorp – Gewoon met iemand praten. Een gesprekje voeren. Sprekenderwijs onze taal leren en tegelijkertijd anderen ontmoeten. Dat kan in het Taallokaal, het taaltrefpunt van het Taalhuis. I.v.m. de tijdelijke sluiting van de Bibliotheek Numansdorp nu iedere vrijdagmiddag aan de Buttervliet 8 in Numansdorp. Met een kopje koffie of thee. Loop gezellig langs. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Het Taallokaal is coronaproof.

Bij het Taallokaal kan je taal oefenen en praten over allerlei onderwerpen zoals boodschappen, de weg vragen, naar de dokter gaan of een verzekering afsluiten. Je oefent je spreekvaardigheid en je luistervaardigheid onder het genot van koffie of thee. Dus aarzel niet om gezellig langs te komen. Het is leuk en nog nuttig ook!

Ook lezen we stukjes uit tijdschriften en boeken, we doen taalspelletjes en we praten hierover. Er is een getrainde taalvrijwilliger die het tempo en het onderwerp stuurt. En zij houdt het niveau en de voortgang in de gaten.

De Nederlandse taal leren spreken door te doén, dat is het idee achter het Taallokaal. Vind je het soms nog moeilijk om een gesprek te voeren? Lijkt het je fijn om samen met anderen te oefenen? Kom en doe mee! Het taaltrefpunt is bedoeld voor iedereen die bezig is met de Nederlandse taal en graag met anderen Nederlands praat over allerlei onderwerpen. Zo leer je andere mensen en nieuwe culturen kennen en verbetert de Nederlandse taalvaardigheid.

Taallokaal is elke vrijdagmiddag van 13.15 uur tot 15.00 uur. I.v.m. de tijdelijke sluiting van de Bibliotheek Numansdorp nu iedere vrijdagmiddag aan de Buttervliet 8 in Numansdorp.

In november kun je binnenlopen op:

  • Vrijdag 6 november
  • Vrijdag 13 november
  • Vrijdag 20 november
  • Vrijdag 27 november

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.