Heel Nederland leest ‘Het zwijgen van Maria Zachea’

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hoeksche Waard – In november staat de Bibliotheek Hoeksche Waard weer in het teken van Nederland Leest. Het thema is dit jaar Kleine geschiedenis, grote verhalen en het boek dat daar bij hoort is ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer. Dit boek zal in november worden uitgedeeld aan alle bibliotheekleden.

Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek en het doel is om iedereen een boek te laten lezen en daarover met elkaar in gesprek te gaan. Dit jaar is de keuze gevallen op het intrigerende boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer. Het boek gaat over twaalf broers en zussen en hun stille oude moeder. In 1989 krijgt zij een hersenbloeding en sindsdien blijft zij acht jaar lang zwijgend voor het raam zitten. De twaalf volwassen kinderen nemen de zorg voor hun moeder op zich. In het boek vertellen ze het verhaal van hun jeugd, die ze ieder op een totaal andere manier hebben beleefd.

De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert enkele activiteiten in het kader van Nederland Leest. Op 25 november wordt er een grote online leeskring georganiseerd om te praten over het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea.’ Dit zal plaatsvinden van 19.30u tot 21.00u. Daarnaast zal er op 27 november van 14.00 tot 16.00 uur een jongerendebat plaatsvinden naar aanleiding van het boek, in de Lindenhoeve in Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren