De Open Hof opent deuren om overledenen te gedenken

Iedereen is welkom om een kaarsje aan te steken

825
Het kunstwerk ‘de levensweg’ is een drieluik dat verbeeldt geboorte-leven-dood. Op de tafel liggen stenen en zand; familieleden van een overleden

Oud-Beijerland – In de Protestantse kerk De Open Hof te Oud-Beijerland is het gebruikelijk om op de zondag rondom Allerzielen de namen te noemen van gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Dat zal ook dit jaar, in aangepaste vorm conform de Corona maatregelen, plaatsvinden op zondag 1 november in aanwezigheid van maximaal 2 familieleden die hiervoor zijn uitgenodigd. Juist in deze tijd hebben velen de behoefte aan momenten van herdenken en gedenken. Daarom geeft De Open Hof aan iedereen de gelegenheid hierbij stil te staan. Op maandag 2 november, Allerzielen, is de kerk tussen 15.00 en 18.00 uur geopend voor iedereen die een kaarsje wil aansteken ter herinnering aan een geliefde. Iedereen is van harte welkom, ook niet gemeenteleden!

Ieder jaar wordt in de Protestantse Gemeente De Open Hof in Oud-Beijerland tijdens de kerkdienst rondom Allerzielen uitgebreid aandacht besteed aan de herdenking van gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Veel familieleden en gemeenteleden zijn hierbij aanwezig. De namen worden genoemd en een kaars, met daaraan een lintje met de naam, wordt ontstoken, meestal door de familie. Het voelt als een warme deken om met elkaar te herdenken en de herinnering levend te houden aan mensen, geliefden, familie, die zijn overleden. Na afloop mag de familie de kaars meenemen, evenals het steentje, met daarop de naam van de overledene, dat bij de levensweg lag.

Naast dit moment van gedenken van de overleden gemeenteleden is er tijdens de dienst  ook altijd ruimte voor alle aanwezige gemeenteleden om een kaarsje aan te steken voor mensen die zij missen en meedragen in hun hart. Dat kan dit jaar niet op deze zondag vanwege de Corona maatregelen.

Daarom heeft De Open Hof het plan opgevat om de kerkdeuren op maandag 2 november te openen tussen 15.00 en 18.00 uur. Iedereen kan binnenlopen om een kaarsje aan te steken voor iemand die men wil gedenken en meedraagt in het hart. De kerk is dan voor iedereen geopend, voor gemeenteleden en niet-gemeenteleden, voor gelovigen en niet-gelovigen. We vragen iedereen wel om rekening te houden met de geldende veiligheidsmaatregelen; mocht het zo zijn dat er op enig moment teveel mensen in de kerk aanwezig zijn, dan wordt u gevraagd even te wachten.

Voor degenen die daar behoefte aan hebben zijn de beide predikanten aanwezig.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.