Wandeling met snert door het oosten van Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Natuurmonumenten

TIENGEMETEN – Na een wandeling met snert door het westen van Tiengemeten, is het nu de beurt aan het oosten van het unieke natuureiland. Zondag 1 december organiseert Natuurmonumenten een wandeling met gids van ongeveer 8 km. Halverwege strijk je neer bij Herberg Tiengemeten voor een heerlijke kom snert. Daarna wandel je weer verder. Onderweg hoor je boeiende verhalen over de hoeves op deze route en de natuur op het eiland. De route gaat grotendeels over onverhard terrein.

Rust

De natuur op Tiengemeten is adembenemend mooi en iedere dag weer anders. Indrukwekkende wolkenpartijen sieren de skyline en het water van het kommoeras is eindeloos blauw. Geniet van dit prachtige landschap en de rust die over het eiland heerst. Je passeert oude hoeves, zoals de Margueritehoeve en de Idahoeve. Onderweg vertelt de gids van Natuurmonumenten boeiende verhalen over de historie van deze gebouwen, het eiland en natuurlijk ook over de natuur op het eiland. Het totale programma, inclusief pauze bij de Herberg voor de kom erwtensoep, duurt 4 uur. 

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder agenda. De excursie begint met de overtocht met de pont om 10.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Trek stevige schoenen aan voor de wandeling. Kleed je warm en neem een verrekijker mee. Leden van Natuurmonumenten betalen € 10,00 en niet-leden € 17,00. Kinderen van OERRR, net als kinderen van leden van Natuurmonumenten, betalen € 7,50. Kind niet-lid betaalt € 11,00.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren