Update Coronavirus week cijfers in de Hoeksche Waard 2 september t/m 8 september: 49 nieuwe besmettingen

1291

HOEKSCHE WAARD – In de gemeente Hoeksche Waard zijn tussen 2 en 8 september in totaal 49 nieuwe besmettingen ( waaronder 29 uit verzorgingshuis de Rembrandt in Oud-Beijerland ) met het coronavirus bekend bij het RIVM .  De week ervoor tussen 26 augustus en 1 september waren er 15 besmettingen. Er is tussen 2 september en  en dinsdag 8 september 1 persoon opgenomen in het ziekenhuis en er zijn geen personen overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. 

Kaart afgelopen 2 weken

Totaal cijfers Hoeksche Waard sinds uitbraak Coronavirus tot en met 8 september

  • Het aantal personen wat opgenomen is geweest in het ziekenhuis uit de Hoeksche Waard staat nu op 78 personen.  
  • Het aantal positief geteste personen in de Hoeksche Waard  staat op 431 . 
  • Er zijn tot nu toe 21 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus

Landelijke Update 26 augustus t/m 1 september 2020

Afgelopen week zijn er 3.597 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 9 meldingen meer dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 57  patiënten door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 27 minder dan vorige week. Deze week zijn 24 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 8 minder dan in de week er voor. Zie het nieuwsbericht aantal nieuw gemelde COVID-19 besmettingen stabiel. [AT1] 

In de afgelopen week hebben ruim 163.000 mensen zich laten testen in de GGD teststraten, ruim 23.000 mensen meer dan de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week afgenomen van 2,5% in de voorgaande week naar 2,2%, deze week. Het reproductiegetal ligt rond de 1.  

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. Omdat het de kans groot is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.