Herinrichten Centrum Heinenoord en vervangen riool Margrietstraat en Oranjestraat gaat maandag van start

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Heinenoord - Foto: Gemeente Hoeksche Waard

HEINENOORD –  Op maandag 16 november start de gemeente Hoeksche Waard met werkzaamheden in het centrum van Heinenoord. Ze richten het centrum opnieuw in om de bereikbaarheid en kwaliteit te verbeteren voor inwoners en ondernemers van Heinenoord.

Wat gaat er gebeuren?

We starten met de aanleg van een schoonwaterriool. Het hemelwater kan dan van de straat en daken direct naar de sloten en vijvers stromen. In een deel van de Emmastraat vervangen we de bestrating door nieuwe gebakken klinkers. We plaatsen nieuw straatmeubilair en jonge beplanting. Daarnaast maken we een nieuwe ontsluitingsweg bij de Wouter van den Walestraat. U kunt het centrum dan beter bereiken. In de Margrietstraat vervangen we de bestaande riolering door een gescheiden stelsel met een vuilwaterriolering en een apart schoonwaterriool. Zo hoeft het schone water niet onnodig langs de waterzuivering. In de Oranjestraat werkt het bestaande riool nog prima en leggen we alleen een schoonwaterriool aan. Als wij een straat afsluiten leiden we het verkeer om via duidelijke wegafzettingen en omleidingsborden. Wij zorgen ervoor dat de winkels altijd bereikbaar zijn voor bezoekers.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

De werkzaamheden voeren wij in 2 fasen uit en duren tot ongeveer januari 2021.

Heeft u vragen?

Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf B.V. uit Barendrecht voert het werk uit. Zij houden de direct omwonenden per fase op de hoogte van de werkzaamheden. Heeft u vragen over de uitvoering? Neem dan contact op met Michel Vermaat (uitvoerder van Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf B.V.) via telefoonnummer 0180 – 61 35 22 of via e-mail
[email protected]. Voor andere vragen kunt u terecht bij de projectleider van gemeente Hoeksche Waard, Lennard Herweijer via telefoonnummer 088 – 647 12 47 of via mail [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.