Gelijkspel bij NBSVV tegen SCO’63

Nieuw-Beijerland – In een wedstrijd zonder veel grote kansen hebben NBSVV en SCO’63 de punten gedeeld. De invallende NBSVV-coach Kris Kruithof zag na een 1-0 ruststand uiteindelijk een 1-1eindstand op het scorebord staan.

De wedstrijd begon evenwichtig met kansjes voor beide ploegen. Het tempo lag vrij hoog, maar uitgespeelde kansen waren er niet veel. Thuiskeeper Kevin Vermaat keerde de eerste behoorlijke kans was voor SCO63 rond de 20e minuut.Vijf minuten later was de eerste mogelijkheid voor NBSVV wel raak. Uit een door Patrick Ridderhof opgezette aanval gaf Martijn van Zuuren de bal perfect mee in de loop van William Benard, die met een snelle voetbeweging de bal langs de keeper in de verre hoek schoot: 1-0. Een kwartier later resulteerde een combinatie tussen de beide spitsen bijna weer tot een treffer, maar de bal werd nog net tot corner verwerktdoor een verdediger van de bezoekers. Kort voor rust voorkwam goed ingrijpen van Roman de Groot in het strafschopgebied dat het gevaarlijk doorgebroken SCO’63 kon afronden.

In de 7e minuut na rust was het weer gelijk. Uit een vrije trap werd de bal vallend bij de eerste paal knap binnen gekopt door SCO’63. Het betekende het begin van een periode van overwicht voor de bezoekers, zonder dat het tot echte kansen leidde. NBSVV-vleugelverdedigers Thijs Moree en Jeroen de Kruijk hadden hun handen vol aan de snelle aanvallers. Flink wat overtredingen van twee kanten zorgden wel voor oponthoud en blessures. Echt grof werd het allemaal niet, zodat het aantal kaarten beperkt bleef. Gevaarlijk werd SCOpas weer in blessuretijd, toen eerst een vrije trap en daarna een schot centimeters naast het doel van NBSVV gingen. Het bleef bij 1-1, waardoor de Nieuw-Beijerlanders vijf wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Een knappe prestatie, maar de degradatiestreep ligt desondanks slechts twee puntjes lager.