De kerstworkshops van Plukhoek Mookhoek gaan door!

328
Foto Plukhoek Mookhoek

Mookhoek – Eindelijk is er duidelijkheid. De kerstworkshops van Plukhoek Mookhoek gaan door! Doordat we de groep kunnen splitsen kan iedereen genoeg afstand houden. Trek dus je warmste kleren en (kap) laarzen aan voor een gezellige avond. Op 4, 11 en 18 december, om 19:00 uur: Maken we de FEESTELIJK STAANDE KERSTKRANS.

Deze workshop pakken we helemaal uit! Je leert allereerst hoe je helemaal zelf een krans van wilgentakken vlecht. Die krans bevestigen we op de stralen basis die speciaal voor deze workshop is gelast. We kleden de krans verder aan met wilgenkatjes, een exclusief in Mookhoek gekweekte rozenbottel en eucalyptus. In het midden van de krans binden we een amaryllis-bol met touw vast op een bedje van ligusterbesjes en dennenappels. Uiteraard mogen de lampjes niet ontbreken. De amaryllis zal uit zichzelf omhoog groeien waardoor de compositie verticaal doorsneden zal worden. Zo heb je er tot in februari plezier van. Dit spektakelstuk is maar liefst 65 cm hoog en 50 cm breed. Het mag gezien worden!

Het resultaat heeft een ongekende grandeur, maar de workshop is niet heel moeilijk, wel gezellig.

Prijs: €37,50 pp (incl. alle materialen) en home-made gebakkie.

Aanmelden op: [email protected]

Over Plukhoek Mookhoek:

Plukhoek Mookhoek is een stichting die volledig met vrijwilligers werkt. Elke cent die met de pluktuin, workshops en kinderfeestjes verdiend wordt gaat naar de stichting. De helft van het perceel aan de Strijensedijk in Mookhoek is ter beschikking gesteld. De eigenaren hebben dus geen financiële opbrengst van dit stuk land van ongeveer 2,5 ha.

Het doel van de stichting is om kinderen buiten les te geven. Het gaat hier om kinderen die (gedeeltelijk) buiten het reguliere onderwijssysteem vallen. Zij leren rekenen, taal, begrijpend lezen en spellen met de natuur als middel. Omdat zij niet de hele dag binnen in een lokaal vol prikkels hoeven te zitten, doen zij succeservaringen op. Daardoor komen ze buiten wel tot leren. Er wordt van woensdag t/m zaterdag lesgegeven in de boomgaard. Meer informatie : [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.