Numansdorper Olav Kooij genomineerd voor de verkiezing wielrenner van het jaar

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Olav Kooij, trainend in de Hoeksche Waard - Foto Rijnmond

HOEKSCHE WAARD – Het is zover! De stembussen zijn geopend. Wie moet volgens jou de wielrenner van het jaar, wielrenster van het jaar en renner voor de toekomst 2020 worden?


Dit jaar is er geen wielergala, maar de belangrijkste verkiezing voor wielrenners gaat gewoon door. De oud-wielrenners, huidige profs  en het publiek bepalen wie de trofeeën in ontvangst mogen nemen.

Numansdorper Olav Kooij (19) is genomineerd voor de Gerrie Knetemann Bokaal. De prijs voor beste renner van de toekomst is voor een wielrenner of wielrenster jonger dan 23 jaar (geboren na 1997). Andere genomineerden zijn Ceylin del Carmen Alvarado (22) , Ryan Kamp (19) (o.a wereldkampioen en Europees veldrijden bij de beloften) en Thymen Arensman (20): sterk optreden in de Ronde van Spanje met een derde en zesde plaats in etappes.

De genomineerden voor de verkiezing van Wielrenner van het Jaar, Wielrenster van het Jaar een Renner van de toekomst zijn bekendgemaakt. Bij de mannen behoren Mathieu van der Poel, Wilco Kelderman en Harrie Lavreysen tot de vijf kanshebbers om Wielrenner van het jaar te worden. Bij de vrouwen zijn onder andere Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Ceylin del Carmen Alvarado genomineerd.

Tot en met woensdag 16 december kan je via Wielerflits je een stem uit brengen op de wielrenners van het jaar. De winnaars worden op 17 december bekendgemaakt.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.