De juiste buitenverlichting voor extra sfeer én veiligheid in huis!

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto PR

We zijn alweer in de donkerste dagen van het jaar terecht komen. Stiekem ook wel heel gezellig. De meeste mensen genieten volop van de extra sfeerverlichting die ze in huis hebben aangebracht. Ook de kerstboom brengt rond deze tijd veel gezelligheid met zich mee. Bij het verhogen van de sfeer wordt echter vaak iets vergeten, want hoe zit het met de situatie buiten? Buitenverlichting is minstens net zo belangrijk als binnenverlichting. Misschien wel nóg belangrijker. De juiste buitenverlichting zorgt namelijk niet alleen voor extra sfeer. Ook geniet je van extra veiligheid in en om huis.

Hou inbrekers buiten de deur

Hoewel het ook heel gezellig is, hebben de donkerste dagen van het jaar ook een aantal grote nadelen. Een duidelijk nadeel is dat het voor inbrekers plots veel gemakkelijker wordt om te beoordelen wie er wel en niet thuis is. Een huis die volledig donker is, zal veel sneller benaderd worden dan een huis waar de lichtjes volop branden. Zeker tijdens de feestdagen wordt er regelmatig ingebroken. Dit is immers hét moment waarop mensen richting familie reizen en veel huizen leegstaan. Het is dan niet moeilijk om te wachten tot het donker wordt en te bepalen welke huizen daadwerkelijk leeg zijn en welke niet.

Natuurlijk is het dit jaar door de coronacrisis een beetje anders. We kunnen minder groot uitpakken tijdens de feestdagen. Met enkele mensen samenkomen is echter nog steeds toegestaan. Daarom is het ook dit jaar belangrijk dat de buitenverlichting goed aanwezig is. Zo hou je inbrekers buiten de deur. Vergeet niet dat zij al het hele jaar moeite hebben om in te breken. Veel mensen zijn thuis. Dit is hét moment waarop ze eindelijk kunnen uitpakken. Dit betekent gelukkig niet dat je de buitenverlichting onnodig hoeft te laten branden. Een buitenlamp met sensor is een prima oplossing. Deze gaat enkel aan wanneer er beweging in de voortuin wordt waargenomen. Dit schrikt al snel af en zet de ongenodigde gasten direct in de ‘spotlight’.

Praktisch

Naast dat goede buitenverlichting inbrekers buiten de deur houdt is deze ook nog eens erg praktisch. Buitenverlichting koop je immers niet alleen voor anderen. Ook voor jezelf. Dankzij goede buitenverlichting zie je namelijk uitstekend waar je loopt. En laten we eerlijk wezen, bijna iedereen is wel eens halverwege de oprit gestruikeld door een slecht verlicht pad. Fijn als je in de vroege ochtend naar je auto wandelt, de fiets pakt of even iets moet zoeken in de achter- of voortuin.

Prettige sfeer

Bovenal geeft goede buitenverlichting natuurlijk ook de nodige sfeer. Het is veel prettiger om in een goed verlichte voortuin terecht te komen dan om in een donker gat te lopen. Dit geldt ook voor het uitzicht vanuit huis. Je kijkt liever naar mooie verlichting. Denk daarom eens aan praktische buitenverlichting die het hele jaar kunnen blijven staan. Goede voorbeelden zijn grondspots, wandlampen of vloerlampen die langs het wandelpad worden gelegd. Dat is pas met een goed gevoel thuiskomen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren