Binnenmaas speelt gelijk tegen Den Bommel

5 Min Read

Den Bommel – Zaterdagmiddag speelde FC Binnenmaas de historisch gezien altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Den Bommel. Ook dit keer bleek dit weer het geval.

Op de open vlakte van Den Bommel met een erg harde wind was het moeilijk voetballen. Het spel ging over en weer. De eerste kans was in de 2e minuut voor Den Bommel. Een schot van Johnno Bakker ging net naast. Eén minuut later de eerste kans voor Binnenmaas. De inzet van Riccardo Wijsbroek werd echter op het laatste moment geblokt door een verdediger van Den Bommel. In de 6e minuut was er een hachelijke situatie voor het doel van Thijs Botterhuis. In de 9e minuut ging een schot van Joris Buijs voorlangs het doel van Binnenmaas. In de 29e minuut werd Michael Mathilda binnen de 16 meter neergehaald. De daarop toegekende strafschop werd door John Maijers onberispelijk binnengeschoten, 0 -1. Drie minuten later werd een lastig stuiterende schot  van Johnno Bakker door Thijs Botterhuis gekeerd. In de 36e minuut twee kansen in één aanval voor Riccardo Wijsbroek, de eerste werd geblokt door een verdediger van Den Bommel en de tweede inzet werd gekeerd door keeper Rick Postema. In de 38eminuut kreeg na een overtreding van Steve van Puffelen ook Den Bommel een penalty. Deze werd verzilverd door Mees Vroege, 1-1. Vlak voor rust kreeg Den Bommel nog twee goede kansen. In de 43e minuut werd een schot van Joris Buijs gestopt door Thijs Botterhuis. En in de blessuretijd werd een schot van Jesper Hoek door Thijs Botterhuis met de voeten gekeerd. Ruststand 1-1.

Na de rust bleef het spel enerverend, zonder dat het goed was, met kansen over en weer. In de 54e minuut een grote kans voor Binnenmaas. Helaas trof Michael Mathilda op aangeven van Jannick v.d. Laan geen doel. In de 62e minuut kwamen de mannen van Fop Gouman toch nog op voorsprong. De met de bal dribbelende Charlie de Graaf stak vanaf links het middenveld over om vervolgens de bal vanaf 25 meter in de rechterkruising te schieten, 1-2. Daarna was het Den Bommel dat een drietal  kansen kreeg. De eerste twee troffen geen doel, de derde kans echter wel, 2-2. Vlak daarna kreeg Binnenmaas een grote kans. Helaas verdween het schot van Michael Mathilda in de handen van keeper Rick Postema. In de 88e minuut een grote kans voor Johnno Bakker om Den Bommel op 3-2 te zetten. Zijn inzet ging echter naast. In de 93e minuut een vrije trap voor Den Bommel op de rand van de 16 meter van Binnenmaas. Deze werd door Johnno Bakker netjes langs de muur geplaatst en ook Thijs Botterhuis moest een antwoord schuldig blijven, 3-2. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was, kregen ook de Event-Tyre boys in de 96e minuut een vrije trap op de rand van de 16 meter van Den Bommel. Invaller Jannick v.d. Laan plaatste op zijn beurt de vrije trap naast de muur in het uiterste hoekje van het doel en liet Rick Postema kansloos, 3-3. Na de vervolgens genomen aftrap floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Ondanks het puntverlies van Binnenmaas bleek achteraf dat Binnenmaas door de nederlaag van concurrent Rozenburg (2-4 thuis tegen De Jonge Spartaan) toch een punt was uitgelopen.
Na 18 wedstrijden is de stand bovenaan is nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 45 punten, 2e Rozenburg 40 punten, 3e Oud- Beijerland en OVV 33 punten, 5e Vierpolders 29 punten.
Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas thuis tegen Oud-Beijerland, aanvang 14.30 uur.

Het 2e elftal had eerder op de dag gelijkgespeeld. Het werd thuis op De Lange Weide 1-1 tegen koploper Hellevoetsluis 2. Het 2e elftal staat met 15 punten uit 12 wedstrijden op een 7e plaats.
Komende zaterdag speelt het 2e elftal om 11.30 uur uit tegen Strijen 2.