Wethouders uit de regio willen meer steun voor de horeca, Horeca ondernemers uit de Hoeksche Waard hangen borden te huur op

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Cafe 't Veerhuys in Puttershoek
Bijna twintig wethouders uit onze regio willen stevigere steunmaatregelen voor de horecaondernemers. Het gaat om de wethouders uit het metropoolgebied Rotterdam-Den Haag, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard.

In een brandbrief vragen ze het kabinet om een ruimhartiger NOW-regeling. Daarmee dekt de overheid een groot deel van de salarissen van werknemers van bedrijven die door de coronacrisis in problemen zijn gekomen. Daarnaast pleiten ze voor een hogere tegemoetkoming van de vaste lasten. 

Volgens de wethouders staat de horecaondernemers het water aan de lippen. En dat leidt tot veel stress, onrust en psychische klachten. Het kabinet heeft op 9 december een stevig pakket gepresenteerd om de sectoren die hard getroffen zijn door de coronacrisis te steunen, maar dat is volgens de wethouders niet genoeg. 

Met een meer ruimhartige compensatie voor de horeca kan een belangrijk deel van de sector behouden blijven. Daarnaast vragen de wethouders het kabinet om de ondernemers perspectief te bieden op heropening van de horeca. 

Dit is een bericht via onze mediapartner Rijnmond

Borden op horeca zaken in de Hoeksche Waard

Diverse Horecazaken in de Hoeksche Waard hebben borden met binnenkort te huur opgehangen met als tekst erbij Horecamakelaardij Rutte en de Jonge als protest.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren