Inwoners Heinenoord maken zich zorgen over het nieuw te bouwen Zonnepark in Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Voorbeeld van een zonnepark op Ooltgensplaat Goeree Overflakkee Foto Provincie-Zuid-Holland.

Heinenoord – Een aantal inwoners uit Heinenoord  maakt zich zorgen over het nieuw te bouwen Zonnepark Heinenoord, dat dertig hectare groot wordt. Ze trekken bij de gemeente aan de bel. ‘Het zou pas echt van participatie getuigen als ik hierover geïnformeerd word en mij gevraagd word of ik het wel wil’ aldus 1 van de bewoners.

Ook de politieke partijen Constructief Hoeksche Waard en BurgerBelangen hebben na de onrust vragen gesteld over het zonnepark. ,,Waarom worden de inwoners niet bijtijds betrokken bij de ontwikkeling van een dergelijk ingrijpend traject?”, vraagt Werner de Jong.

Het balletje is aan het rollen gegaan nadat 16 december een brief werd verstuurd aan omwonenden met daarin informatie over het participatieproces van het park. Vlak daarna ontving de gemeente meerdere brieven van bezorgde inwoners. Op 12 januari wordt wordt over de kwestie gesproken in de gemeenteraad.

Kijk voor meer informatie op www.hoekschewaardsbehoud.nl en facebook/twitter @hwbehoud

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.