“Ontbijten” met de burgemeester en speuren naar Coco

232

Klaaswaal – Woensdagmorgen, even voor negen uur, de kleuters van cbs De Vliet druppelen één voor één binnen in de meeting ‘de burgemeester leest voor’. Op de thuisscholen beginnen ze vandaag met een “ontbijt en “ontbijten” ze samen met de burgemeester. Iedereen heeft een plakje ontbijtkoek en een theezakje ontvangen. Geduldig wachten de kinderen, thuismeesters, thuisjuffen en leerkrachten op de burgemeester en zodra hij er is kan het feest beginnen. Want een feest is het zeker!

De Nationale Voorleesdagen beginnen vandaag en het boek ‘Coco kan het!’ staat op onze thuisscholen centraal. De burgemeester leest voor en laat super grote platen zien. De kinderen luisteren aandachtig. Dat gaat vanzelf want de burgemeester kan goed voorlezen! Als het verhaal uit is mogen de kinderen vragen stellen. Zo willen ze graag weten waar de burgemeester woont, wat zijn lievelingseten is, of hij wel eens een onesie draagt, welke kleur hij mooi vindt. Ook willen ze graag weten wat hij voor ketting om heeft. Vol trots vertelt hij over de ambtsketting. Hij vertelt welke afbeeldingen er te zien zijn en laat hij zien dat de munt kan draaien. Zo leren we van en met elkaar.

In de thuiswerk pakketten zitten opdrachten en materialen om met het verhaal aan de slag te gaan en verspreid over Klaaswaal hangen er opdrachtkaarten. De speurtocht ‘Coco kan het!’ begint bij De Vliet aan de Berkenlaan in Klaaswaal. Alle kleuters, ook die van de andere scholen uit Klaaswaal, hebben een antwoordformulier ontvangen. Op de Facebookpagina van school is te lezen hoe je aan een ,extra, formulier komt.

Lezen en bewegen, een prima combinatie!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.