Renovatie sportcentrum Strijen gaat volgend jaar van start

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Sportcentrum Strijen - Foto Gemeente HW

STRIJEN – Volgend jaar gaat de in 1973 gebouwde sporthal in Strijen op de schop. Ook het naastgelegen, ruim 30 jaar oude, zwembad krijgt dan een grondige opknapbeurt. Wanneer alles volgens planning verloopt heeft Strijen vanaf 2023 weer een modern sportcentrum, dat aan alle hedendaagse wensen en eisen voldoet.

Tribunes

De sporthal wordt intensief gebruikt door diverse basisscholen, een korfbalvereniging, badmintonvereniging, volleybalvereniging en gymclub. De bijna 50 jaar oude sporthal aan de Sportlaan in Strijen, is nodig aan renovatie toe. Zo staan onder meer de tribunes te dicht op het speelveld, waardoor de sporthal dus eigenlijk te klein is. Is er te weinig bergruimte en maken de ventilatie en verwarmingsinstallatie erg veel lawaai.

Energiekosten

Ook het inpandige zwembad kampt met te weinig bergruimte. Maar belangrijker nog, de uitgave voor energiekosten is niet meer van deze tijd. Daarom krijgt het zwembadbassin een isolatielaag en worden de zwembadinstallaties gemoderniseerd. Verder gaan de gedachten uit naar onder meer het plaatsen van warmtepompen voor de energievoorziening, zonnepanelen, ventilatie met warmteterugwinning en aanbrengen van ledverlichting in het gehele sportcentrum.

Na de renovatie heeft het gedateerde gebouw zowel aan de binnen- als buitenkant weer een moderne uitstraling.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren