Een stukje over Valentijnsdag, hoe kan het ook anders? 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto de Drie Lelies
Puttershoek – Zondag 14 februari is het Valentijnsdag en dat is een dag om, zeker in deze periode, elkaar te laten zien wat je voor elkaar voelt en betekent. Dit kan op vele manieren. Het geven van een mooi boeket of rozen is natuurlijk een van de meest herkenbare cadeau’s. Bloemisterij De Drie Lelies uit Puttershoek  staat vanaf donderdag a.s. helemaal voor u klaar!

Vroeger was Valentijnsdag echt een dag waarop je een kaartje of bloemen kon sturen naar je (geheime) liefde. “Van je Valentijn” stond er op het kaartje. Lekker geheimzinnig dus. 
 
Tegenwoordig hoeft het allemaal niet zo geheimzinning meer, hoewel dit voor de prille liefdes het moment is om de liefde te tonen. Altijd weer spannend!
 
Wat zijn eigenlijk de symbolen van Valentijn, waarmee je dus altijd goed voor de dag kunt komen?
 
  • een hart – het hart geeft het gevoel aan van mensen. Je komt het hart tegen in heel veel spreekwoorden.
  • een roos – een rode roos, de kleur van de liefde en perfectie. Ook de oude Grieken en Romeinen eerden met een roos hun godin van de liefde: Afrodite en Venus.
  • Cupido – de god van de liefde van de Romeinen die met pijlen naar je hart schoot. Als je hart geraakt werd, was je op slag verliefd. De Grieken noemden hem Eros.
  • een duif – twee mensen die van elkaar houden, twee tortelduifjes. De godin Venus (de godin van de liefde) wordt vaak afgebeeld met een duif.
  • een teddybeer – een zacht vriendje dat je gezelschap kan houden in donkere nachten.
Laat Valentijnsdag vooral een dag van liefde en aandacht zijn. Het delen hiervan is een mooi gebaar en maak er een dag van om nooit meer te vergeten!”
 
 
 
Bloemisterij De Drie Lelies
Oranjeplein 16
3297 CV Puttershoek
06-54668103

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren