VVD wil snelle uitbetaling belastingteruggave voor Hoeksche Waarders

1069
Wethouder Van Leenen (SGP) zei toe namens het college , dat er een snelle en transparante belastingteruggave zou volgen. - Foto Pixabay

Hoeksche Waard – De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over het uitblijven van een eenmalige belastingteruggave in verband met teveel betaalde rioolrechten.

In november 2020 diende de VVD een motie in om bij de gemeentelijke belastingaanslag van eind februari meteen een teruggave van € 100,– te doen. Die motie werd gesteund door de Hoeksche Waardsche Seniorenpartij, PvdA, fractie Pahladsingh & Rood en Burgerbelangen. Wethouder Van Leenen (SGP) zegt toen namens het college toe, dat er een snelle en transparante belastingteruggave zou volgen en dat hij de raad hierover zou informeren voordat de aanslag voor 2021 op de deurmat zou vallen. De coalitie steunde de wethouder hierin en daarom kreeg de motie geen meerderheid. Inmiddels is de aanslag 2021 bij alle inwoners bezorgd en heeft wethouder Van Leenen de raad nog niet geïnformeerd over de manier waarop de teruggave plaatsvindt. 

De VVD vindt het een gemiste kans om de teruggave niet meteen te doen via de aanslag voor 2021. VVD-raadslid Leon Niemantsverdriet: “De VVD vindt het onwenselijk en onnodig dat inwoners zo lang op hun beloofde teruggave moeten wachten. Zeker in deze onzekere tijden. De VVD wil dat er binnen een maand wordt uitgekeerd. De teruggave had al lang geregeld kunnen zijn door een korting op de aanslag te geven. Nu wordt er een ingewikkeld plan uitgedacht en dat is helemaal niet nodig. Bovendien: omdat de reserveringen voor rioolrechten zo hoog zijn, is de VVD ervan overtuigd dat een teruggave van € 150,– ook zou moeten kunnen. Er blijft dan nog genoeg reserve over om ervoor te zorgen dat de rioolrechten ook komende jaren niet worden verhoogd. Wij willen van de wethouder horen wanneer hij nu eindelijk zijn belofte nakomt.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.