Non-food marktkramen demonstreren in Oud-Beijerland tegen coronamaatregel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Toine van den Bosch

Oud-Beijerland – De weekmarkt in Oud-Beijerlandwas  deze woensdag een stukje groter dan de voorbije maanden. Acht non-food kramen demonstreerden  daar vanaf 10:00 uur tegen de coronamaatregelen van het kabinet, die het verkopen van allesbehalve eten en drinken op de markt verbieden. “Het kan makkelijk en wij willen heel graag. We hebben daarom de kramen nu volledig uitgepakt, maar mogen niet verkopen”, vertelt marktvoorzitter Toine van den Bosch, die zelf ook een non-food kraam heeft.

“Wij zijn kleine ondernemers en komen nergens voor in aanmerking”, vervolgt Van den Bosch. “Ik heb nul steun gekregen vanuit de Staat. Dan is het best zwaar, ik zit nu al elf weken thuis zonder inkomen. Dat komt best wel hard binnen. Voor ons het meest frustrerende dat de winkels nu wel mogelijkheden geboden wordt. Twee klanten per tien minuten op afspraak, en wij mogen niets. Dat is wel heel frustrerend.”

En dus staan er deze woensdag kramen met onder meer ondergoed, beenmode, stoffen, telefoonhoesjes en dames-, baby-, en kinderkleding in Oud-Beijerland. “Er begint steeds meer aandacht voor te komen. Vorige week was de eerste demonstratie in Haaksbergen, morgen is er in Valkenswaard weer zo’n actie. Wij willen wel iets meer perspectief, we staan in de buitenlucht…”, zucht Van den Bosch. “Ik sta hier met mijn stand tegenover de Kruidvat, als je ziet wat daar naar binnen loopt… het is gewoon heel erg frustrerend.”

De gemeente Hoeksche Waard heeft de actie op de Oud-Beijerlandse markt goedgekeurd. “Het is nu hopen dat het college het bespreekbaar maakt binnen de Veiligheidsregio.”

Dit is een bericht via onze mediapartner Rijnmond


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.