Platina huwelijk voor echtpaar Schot uit Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Schot - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Oud-Beijerland – Op zondag 2 mei vierden meneer Cor Schot (97) en mevrouw Nelly Schot-Kamp (96) uit Oud-Beijerland hun 70-jarig huwelijksjubileum. Platina! Burgemeester Bram van Hemmen belde met het echtpaar om hen te feliciteren namens het gemeentebestuur. Ook ontvingen zij een mooie bos bloemen van de gemeente én het Koninklijk Huis.

Het echtpaar kent elkaar bijna heel hun leven. Hun ouders waren schipper én met elkaar bevriend. Na hun huwelijk op 2 mei 1951 besloten ook Cor en Nelly een bestaan als schippersechtpaar op te bouwen. De eerste 4 jaar als ‘zetbaas’ op het schip van een ander en daarna kochten zij een eigen schip die zij doopten met de naam ‘Nelly’. Vele jaren bevoeren zij tal van Europese rivieren. Elke keer weer andere goederen in het ruim, van kunstmest tot koffiedik en van graan tot levensmiddelen. Als schippersechtpaar zaten zij 24/7 op elkaars lip. ‘Maar ik zou het zo weer doen’, vertelt de bruidegom met een knipoog naar zijn vrouw. Na hun pensioen had meneer Schot alle tijd voor zijn grote hobby: houtbewerking. Enkele jaren hiervoor had het echtpaar al een huis ‘aan de wal’ gekocht in Oud-Beijerland. Inmiddels wonen ze er al weer ruim 30 jaar met heel veel plezier. Het echtpaar, dat nog een redelijke gezondheid geniet, kreeg 3 kinderen. Daarnaast is de familie uitgebreid met 13 kleinkinderen en 22 achterkleinkinderen.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.