Coen Raijer uit Puttershoek nieuwe kandidaat lijsttrekker D66 Hoeksche Waard

364
Foto PR

Hoeksche Waard – D66 Hoeksche Waard is officieel begonnen met de voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De eerste zichtbare stap voor de partij is het kiezen van een lijsttrekker. Daarvoor heeft zich één kandidaat gemeld: de 44 jarige Coen Raijer uit Puttershoek.

Coen is geen onbekende in de lokale politiek. Eerder was hij als burgerraadslid in Binnenmaas actief en sinds 2019 ook burgerraadslid voor D66 in de gemeente Hoeksche Waard. Over zijn motivatie om nu lijsttrekker te worden zegt hij:”Ik ben lid van D66 omdat die partij een duidelijk geluid laat horen over de toekomst van ons land. Dat spreekt mij aan: niet alleen maar bezig zijn om alles te houden zoals het is, maar vooruit denken zodat we mee bewegen met de wereld en zorgen dat de generaties na ons het ook goed kunnen hebben.

D66 heeft voor de Hoeksche Waard goede plannen en ideeën over de thema’s die echt belangrijk zijn zoals cultuur, jeugd en duurzaamheid. Ik voel me thuis bij die onderwerpen en wil graag een bijdrage leveren om te zorgen dat die thema’s ook de aandacht krijgen die ze verdienen in de Hoeksche Waard. Verder is D66 Hoeksche Waard ook een club mensen waar ik me bijzonder bij thuis voel.”

Zijn boodschap aan de leden zal in ieder geval zijn: “Ik heb veel respect en bewondering voor de manier waarop Miranda den Tuinder heeft gezorgd voor een fractie die werkt als een hecht team. Die lijn zet ik samen met de bestaande en nieuwe fractieleden graag voort. Geen one-man show, maar een teamprestatie waarbij iedereen zichtbaar is en ieders inspanning gewaardeerd wordt. Met gezond verstand, de menselijke maat en een beetje humor bouwen we samen aan een gemeente waar iedereen trots op kan zijn.”

De huidige fractievoorzitter, Miranda den Tuinder heeft zich niet verkiesbaar gesteld als lijsttrekker. Dat komt voor sommigen misschien onverwacht, maar Miranda zelf is daar altijd duidelijk over geweest: ”Ik heb aan het begin van deze raadsperiode gezegd dat ik heel graag de kar wilde trekken om te werken aan een sterk team. Dat is gelukt. Ik ben reuze trots op de groep die er nu staat en wat we in de afgelopen periode voor elkaar hebben gekregen. Ik blijf heel graag betrokken bij het vervolg, maar laat de rol van lijsttrekker graag aan iemand anders. Ik steun Coen van harte in zijn ambitie en geloof dat deze rol bij hem in vertrouwde handen is.”

De leden kunnen tot uiterlijk 28 juni met een stemming aangeven of ze de kandidaat steunen in zijn ambitie.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.