Oranjevereniging Klaaswaal brengt Dorpsmagazine uit

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Klaaswaal – Vanaf deze week ontvangen alle huishoudens in Klaaswaal een speciaal voor het dorp ontworpen magazine. Een cadeau van Oranjevereniging Klaaswaal, want er is veel te vertellen over het dorp.

Verbinding is het uitgangspunt
Verenigingen, kerken, scholen, ondernemers en inwoners hebben bijgedragen aan de invulling van het magazine. Van de foto’s op de cover tot de artikelen en de advertenties, alles is met veel zorg samengesteld door en voor de inwoners van Klaaswaal. Het magazine wordt eenmalig uitgebracht en is bedoeld als bewaarexemplaar.

Mooi moment
Het magazine komt op een mooi moment vindt ook burgemeester Bram van Hemmen. Hij is positief verrast over alles wat Klaaswaal te bieden heeft. “Na een periode waarin we door corona veel aan huis gekluisterd waren, is er nu gelukkig steeds meer mogelijk. Verenigingen hebben hun activiteiten weer opgestart en mensen kunnen weer in de kerk de dienst volgen” zo meldt hij in zijn speciaal voor het magazine geschreven voorwoord. Dorpswethouder Harry van Waveren schrijft dat Klaaswaal trots mag zijn op wat er dankzij de inzet en betrokkenheid van velen de afgelopen jaren in het dorp tot stand is gekomen.

Spookdorp
Het magazine bewijst dat Klaaswaal alles behalve een spookdorp is. Je moet er alleen wel zélf iets van maken en dat heeft Oranjevereniging Klaaswaal ondanks de lastige tijd geprobeerd te doen. Met de ludieke “Soep op de stoep” actie op Koningsdag bijvoorbeeld, waarmee de landelijke tv werd gehaald met een klein stukje zendtijd in Hart van Nederland van SBS 6 vanuit de Beukenhof. Of met de actie “Klaaswaal op de kaart”, waarbij elk huishouden in Klaaswaal de kans kreeg een speciaal voor de 50e verjaardag van koningin Máxima ontworpen verjaardagskaart te versturen.

Klaaswaal is het waard!
Hulp voor het organiseren van activiteiten na corona kan de Oranjevereniging altijd gebruiken. Op dit moment bestaat de vereniging uit drie actieve bestuursleden. Dat is te weinig om bijvoorbeeld de zo vurig gewenste braderie op Koningsdag of een ander groter evenement te organiseren. Wil je meedenken,als vereniging met de Oranjevereniging samenwerken, heb je goede ideeën en wil je je (tijdelijk) inzetten voor een fijn en leefbaar Klaaswaal? Neem dan eens vrijblijvend contact op. Dat kan via [email protected]  of stuur een berichtje via de Facebookpagina van de vereniging. Klaaswaal is het waard!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren