Meer tijd nodig voor voorkeursvariant Korteweg bij Zuid-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De fietsveiligheid van de Korteweg bij Zuid-Beijerland in de Gemeente Hoeksche Waard is verbeterd. De rode fiets-suggestiestroken zijn aangebracht. - Foto WSHD

Om de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard te verbeteren, bespraken gemeente Hoeksche Waard en waterschap Hollandse Delta een aantal schetsontwerpvarianten voor de Korteweg bij Zuid-Beijerland.

Op dit moment zijn er nog 2 schetsontwerpvarianten over die nader uitgewerkt worden.

Gemeente en waterschap spraken af hierbij nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden die de negatieve effecten van deze varianten voor de grondeigenaren zo veel mogelijk beperken.

Eind november / begin december neemt het algemeen bestuur van gemeente en waterschap, namelijk de gemeenteraad en de verenigde vergadering, een besluit.

Nog voor het nieuwe schooljaar begint, zorgt het waterschap voor het herstel van de rode fietssuggestiestroken op de Korteweg. Dit is jaarlijks nodig vanwege de huidige asfaltkwaliteit van deze weg.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.