Echtpaar Schippers uit Maasdam 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Schippers uit Maasdam 60 jaar getrouwd - Foto Gemeente HW

Maasdam – Vandaag 60 jaar geleden stapten Wim (81) en Dien Schippers (79) uit Maasdam in het huwelijksbootje. Dorpswethouder Piet van Leenen belde met het echtpaar om hen namens het gemeentebestuur te feliciteren met hun diamanten huwelijk. En natuurlijk zorgde de wethouder ervoor dat er ook een feestelijke bos bloemen werd bezorgd.

Ze hebben elkaar leren kennen in Rotterdam. Wim stond met een paar voetbalvrienden op de Putsebocht, waar Dien langs kwam lopen. Zoals het wel vaker onder jongens gaat werd Wim uitgedaagd: “Jij durft nooit naar haar te fluiten.” Wim trok zijn stoute schoenen aan en deed dit uiteindelijk wel. De volgende dag was de eerste date: samen naar de bioscoop. Dit was het begin van hun mooie liefdesverhaal. 

Wim en Dien hebben samen één dochter, Monique. Zij is getrouwd met Joop en hebben samen ook één dochter gekregen, Cheryl. Zij stapt volgend jaar in het huwelijksbootje, met haar vriend Matthijs. Inmiddels woont het diamanten bruidspaar alweer zo’n 20 jaar in de Hoeksche Waard. Eerst in Heinenoord, vervolgens zijn ze naar Maasdam verhuisd. Hier wonen zij nog altijd met veel plezier.

Ze luisteren graag naar muziek, wandelen iedere dag en houden van een spelletje spelen op hun tablet. Daarnaast gaan zij graag in Nederland op vakantie met kinderen en kleinkinderen. Op de vraag wat volgens hen het geheim van een goed huwelijk is, antwoorden Wim en Dien: altijd klaarstaan voor elkaar en alles voor elkaar over hebben.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren