Ruime nederlaag Korbatjo

Oud-Beijerland – Na de winst vorige week thuis tegen Keep Fit ’70 mocht Korbatjo het wederom op eigen veld opnemen tegen een andere tegenstander uit de onderste regionen van de 2e klasse G. Ditmaal tegen Atlas.

Was het vorige week nog zeer aangenaam nazomer weer, ditmaal werd er gespeeld onder herfstachtige omstandigheden. De openingsfase was voor Korbatjo en Anne van Nes bekroonde een doorloopbal met een treffer. Na een benutte strafworp door een van de Zeeuwse heren schoot Aranka van Veen de Hypotheker/Detalis formatie opnieuw voorbij Atlas. Helaas stokte hierna de productie even bij de Beijerlanders en kwam de tegenstander over Korbatjo heen met vier treffers. Ruby Vermaas, Anne van Nes en Mischa Coppens brachten Korbatjo weer terug in de wedstrijd (5-7), maar uiteindelijk schoot de tegenstander van Coppens zijn ploeg naar een 5-8 voorsprong bij rust.

In de rust stipte Versteeg de verbeterpunten binnen zijn team aan en met een relatief kleine achterstand was er nog niets aan de hand. Echter, waar Korbatjo zich na rust verbeterde, kwamen de Zeeuwen helemaal op stoom. Vrijwel iedere poging was raak en binnen een mum van tijd keek Korbatjo tegen een 5-13 tussenstand aan. De wedstrijd was daarmee gespeeld en daarna scoorden zowel Korbatjo als Atlas nog ieder zeven maal. Ruby Vermaas en invaller Wibe Rombout wisten namens de thuisploeg, waar Rikkert Huisman na blessureleed voorzichtig zijn rentree maakte, ieder nog twee maal de korf te vinden.

Na het eindsignaal van arbiter Arthur Buitendijk zochten de kletsnat geworden spelers de kleedkamers op met een 12-20 eindstand. De overwinning was geflatteerd, maar desalniettemin verdiend voor Atlas.

Door deze nederlaag staat Korbatjo samen met ACKC op een gedeelde 6e plaats en moet het volgende week aan de bak tegen de studenten van Erasmus, die het goed doen in deze competitie. Aanvang in Rotterdam is 15.00 uur.

Scores Korbatjo: Anne van Nes en Ruby Vermaas beiden 3x, Wibe Rombout 2x, Aranka van Veen, Mischa Coppens, Alex de Reus en Carlo van Veen allen 1x.