Echtpaar Van Schelven uit ‘s-Gravendeel 65 jaar getrouwd!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Van Schelven uit ‘s-Gravendeel - Foto Gemeente Hoeksche Waard

‘s-Gravendeel – Vandaag is het 65 jaar geleden dat meneer Van Schelven (92) en mevrouw Van Schelven-van Ardenne (89) elkaar trouw beloofden. Ze werden op deze feestelijke dag door dorpswethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat namens het gemeentebestuur gefeliciteerd. Ze ontvingen ook een mooie bos bloemen.

De geboren Rotterdammers hebben elkaar op de werkvloer ontmoet. Corrie van Schelven-van Ardenne werkte op de administratie van een scheepvaartkantoor. In de lunchpauze kwamen de meisjes van kantoor altijd langs de expeditie afdeling. Daar werkte Wim van Schelven. Al snel was zijn interesse voor dat leuke meisje dat Corrie heette gewekt. Via een collega kwam hij achter haar adres. Ze bleken nota bene in dezelfde wijk te wonen. Al gauw was een afspraakje naar de bioscoop geregeld en werden Wim en Corrie een stel.

Corrie stopte na haar huwelijk met werken en Wim maakte promotie van jongste bediende tot procuratiehouder, met vele buitenlandse reizen tot gevolg. Toen ze in 1973 een koopwoning zochten viel de keus op een mooi huis in ’s-Gravendeel, waar ze tot op de dag van vandaag naar volle tevredenheid wonen. Samen kregen ze een zoon en een dochter en de familie is verrijkt met 4 prachtige kleinkinderen. 

Wim maakte op 57,5 jarige leeftijd gebruik van de VUT regeling. Als geboren en getogen Feyenoorder kijkt Wim nog altijd graag naar voetbalwedstrijden op de tv. Ook heeft hij lange tijd gebridged en beoefende de schaaksport. Daarmee is hij gestopt toen zijn schaakclub “t Springend Peert”, waar hij vroeger wedstrijdleider en secretaris was, werd opgeheven.

Samen maakte het echtpaar buitenlandse reizen naar België, Duitsland, Oostenrijk en Polen. Ze onderhielden jarenlang een warm contact met een familie uit Polen, waarvoor ze kledingpakketten spaarden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren