Festival of Nine Lessons and Carols in de Laurentiuskerk

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
- Foto PR

Mijnsheerenland – Het is inmiddels een traditie geworden, “Christmas Carols in de Laurentiuskerk”; ook dit jaar organiseert Musica Laurentius weer een zgn. “Festival of Nine Lessons and Carols”. Op zondag 19 december kunt u weer genieten van de schoonheid van de Engelse kerstmuziek.De aanvangstijd is dit jaar 15.00 uur en om 17.00 uur uiterlijk afgelopen dit i.v.m. de recente coronamaatregelen.


Het Festival of Nine Lessons and Carols vindt zijn oorsprong in Engeland; beroemd is de jaarlijkse uitzending van de BBC vanuit King’s College in Cambridge. Sinds het begin van de 20e eeuw is deze traditie door vele landen in de wereld overgenomen en geniet deze ongekende populariteit.

De dienst is opgebouwd uit negen schriftlezingen, afgewisseld met Christmas Carols, gemeentezang en orgelspel. Het Vocaal Ensemble “Serenade”, onder leiding van Mariët Kaasschieter, staat garant voor een gepassioneerde uitvoering. Ze zingen bekende Carols, zoals “O Come, All Ye Faithful ” en “Once in Royal David’s City”, maar daarnaast ook verrassende nieuwe Carols, of bekende Carols in een verfrissend nieuw arrangement.
Daarnaast krijgt iedereen de gelegenheid om mee te zingen tijdens de samenzang, waarbij het koor een zo karakteristieke Engelse tegenstem zingt.
De schriftlezingen worden onder anderen verzorgd door Ds. M.C.L. Oldhoff. Rien Donkersloot bespeelt het orgel.

De aanvang is 15.00 uur, de toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang.
Kijk voor meer informatie op de website: www.musicalaurentius.nl

Daar vindt u ook actuele informatie met betrekking tot de coronamaatregelen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren