Vreugdevuur organiseren? Vraag op tijd een vergunning aan!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Pixabay

HOEKSCHE WAARD – De gemeente Hoeksche Waard is druk bezig met het organiseren van een veilige en gezellige jaarwisseling voor alle inwoners van de Hoeksche Waard. Afgelopen jaarwisseling ging het mis met de vreugdevuren in Scheveningen en Kijkduin met flinke schade tot gevolg. Daarom heeft gemeente Hoeksche Waard besloten dat er alleen nog vreugdevuren georganiseerd mogen worden als hiervoor een vergunning is aangevraagd en verstrekt. 

Dit betekent dat de organisator van een vreugdevuur op tijd een vergunning moet aanvragen bij de gemeente. Inwoners kunnen het formulier ‘Aanvraag ontheffing van het verbod om vuur te stoken’, artikel 5:34 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), downloaden op www.gemeentehw.nl. De vergunning kan tot 10 december 2019, 23.59 uur aangevraagd worden via de website van de gemeente.

Er moet dus ook een vergunning worden aangevraagd voor het vreugdevuur in Nieuw-Beijerland

Als de gemeente hiervoor een vergunning verstrekt, vindt dit traditionele vreugdevuur plaats op een nieuwe locatie. In overleg met de brandweer en politie is de parkeerplaats aan de Nijverheidsstraat dit jaar toegewezen als geschikte locatie voor het organiseren van het vreugdevuur. Op de oude locatie is er een te groot risico op schade aan omliggende woningen.

Wilt u het vreugdevuur in Nieuw-Beijerland of in 1 van de andere dorpen organiseren of heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met gemeente Hoeksche Waard via telefoonnummer 14 0186 of  088 – 647 36 47.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren