Burgemeester Bram van Hemmen en Kinderburgemeester Chris Buitendijk leggen krans bij sobere herdenking Watersnoodramp in buurtschap Schuring

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Burgemeester Bram van Hemmen en kinderburgemeester Chris Buitendijk tijdens de kranslegging bij het Watersnoodmonument - Foto gemeente Hoeksche Waard

Numansdorp / Schuring – Samen met Kinderburgemeester Chris Buitendijk heeft burgemeester Bram van Hemmen een krans gelegd namens de gemeente Hoeksche Waard tijdens de herdenking van de watersnoodramp bij Schuring die met een beperkt gezelschap plaats heeft gevonden.


Bram van Hemmen: Ik ben onder de indruk van hoe sterk deze herdenking leeft in het buurtschap Schuring. Samen met de kinderburgemeester Chris nog even gesproken met een van de overlevenden van de ramp. Toen een jongen van 17, de enige overlevende uit een gezin van elf kinderen. ‘Ik was in de kracht van mijn leven burgemeester, anders had ik het ook niet gered. Zwemmen in ijskoud water.’ Nu als 87 jarige man met drie kleinzoons aanwezig en het verdriet is nog steeds voelbaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren