Strijen blijft thuis ongeslagen

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Strijen – Door een fel bevochten 2-1 overwinning in het 6-punten duel tegen Deltasport blijft de Strijense Technische Unie equipe ongeslagen in eigen huis; 4 overwinningen en 1 gelijkspel leveren een puntentotaal op van 13 punten uit 9 duels; echter alle uitduels gingen tot nu toe verloren.


In de aanloop naar deze wedstrijd had trainer Geert Meijer diverse puzzels op te lossen: wegens positieve Corona testen van Romik van Driel, Brian Monster en Romeo Silva en een geblesseerde Thomas van ’t Hof ontbraken 4 vaste krachten. Hier tegenover stond de sterke terugkeer van Jeffrey Molema die samen met de sterke Sam van Duuren een ijzersterk centraal duo vormde in de Strijense afweer en wisten in hun rug weer een uitblinkende keeper Kaz Kromwijk die al gelijk in het begin een Strijense achterstand voorkwam en nadat Kosta de Wit een ingeschoten bal van richting veranderde tikte hij met een katachtige reactie de bal uit de hoek, waar de Vlaardingers al op een doelpunt rekenden. Na een prima aanval kwam Strijen in de 21eminuut enigszins fortuinlijk op voorsprong. Aaron Peres Maria haalde van afstand uit en invaller-keeper Colin Hoeder  verkeek zich  de opstuitende bal die via zijn vuisten in de hoek van het doel verdween. In de 30eminuut was een opstootje de reden dat Deltasport met 10 man verder moest omdat Tutku Aygoren door het lint ging en  voortijdig kon gaan douchen. Maar zelfs met een man minder bleef het technisch vaardige Deltasport de Strijenaren bestoken en moest keeper Kaz Kromwijk met een magistrale zweefduik de bal nog uit de kruising tikken.

 

Na de rust keerde de weer naar zijn ouderwetse vorm groeiende Aaron Peres Maria wegens een blessure niet terug in het veld en werd hij vervangen door Nelson Tavares da Veiga, die in de 53e minuut doorbrak en zijn voorzet werd op een teenlengte gemist door spits Kosta de Wit, maar in de 73e minnut op wonderbaarlijke wijze de 2-0 aantekende. Nadat hij zich losrukte van een aan zijn lichaam hangende tegenstander en de sterk leidende scheidsrechter F. Berg uit Rotterdam op geweldige wijze de voordeelregel toepaste, zag hij vanaf net over de middenlijn dat keeper Colin Hoeder te ver voor zijn doel stond en vanaf een magistrale boogbal van 40 meter verdween de bal over de keeper net onder de deklat in het Vlaardingse doel: 2-0.    Maar in de 73eminuut kwam Deltasport verdiend op 2-1 toen Chris Zaide de voorzet van de handenbinder Moreno Marengo frank en vrij in het Strijense doel schoot en de aanzet gaf tot een spannende slotfase.  Deltasport rook dat er mimimaal een gelijkspel te behalen was en de verdediging moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Bij een schaarse tegenaanval kreeg Dion van Kralingen een unieke mogelijkheid om oog in oog met keeper Hoeder de Strijense kanaries lucht te verschaffen, maar hij schrok van de opgelegde mogelijkheid en schoot de bal naast het doel, waardoor het  tot de laatste minuut billenknijpen was voor de Strijense kanaries.

A,s, zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen CWO in Vlaardingen en over 2 weken komt Spirit uit Ouderkerk aam de IJssel op bezoek aan de Strijense Sportlaan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.