Goudswaardse Boys walst over Piershil heen

Foto en tekst Sander Schilperoort

Goudswaard – Afgelopen zaterdag heeft Goudswaardse Boys de doorstart van seizoen 2021-2022 goed doorstaan. In een eenzijdige wedstrijd werd buur Piershil met 5-0 naar de slachtbank geleid.

De eerste grote kans van de partij was voor de met volop inzet strijdende bezoekers, maar Thijs de Jongh kon na een slippertje in de Goudswaardse defensie zijn schot niet de juiste richting meegeven. De formatie van trainer Leo Tol was oppermachtig en kreeg diverse mogelijkheden om de score te openen, maar doelman Robin Roest was een te grote sta-in-de-weg. Goudswaarder Thimo Herrewijnen was in de 36ste minuut met een schot tegen de paal het dichtst bij de openingstreffer zodat derhalve de rust met een zogenaamde brilstand aanbrak.

Na de onderbreking veranderde er weinig aan het spelbeeld. De 1-0 kwam na vijf minuten wel enigszins uit de lucht vallen toen Goudswaarder Robin Verhoeven na een afgeslagen aanval de bal met een knappe lob in het Piershilse doel liet verdwijnen. Nauwelijks twee minuten later kopte Jacco Vink na een voorzet van Thimo Herrewijnen raak: 2-0. Met nog een half uur op de klok omspeelde Thomas van Peperstraten keeper Robin Roest en schoof de 3-0 in het lege doel. In de 80ste minuut stond Thomas Keijzer op de juiste plek om een door de Piershilse defensie onvoldoende verwerkte Goudswaardse aanval af te ronden: 4-0. Er waren al 90 minuten verstreken toen Thomas van Peperstraten met een droge knal de einduitslag op 5-0 bepaalde.