Strijen keihard onderuit bij het Vlaardingse CWO

Vlaardingen – Tegen het Vlaardingse CWO, dat aan een sterk seizoen in de 2e klasse D bezig is, kwam de Strijense Technische Unie equipe duidelijk tekort en liep tegen een pijnlijke 4-0 nederlaag aan. Vreugdevol nieuws was er met het nieuws dat aanvoerder Desi Sanderse afgelopen week vader is geworden van een gezonde dochter met de prachtige naam Bella Noi.

Vanaf het begin van de wedstrijd legde CWO de Strijense kanaries de wil op en moest de verdediging alle zeilen bijzetten om een achterstand op te lopen. Keeper Kaz Kromwijk kon met enkele fraaie reddingen zijn doel in de eerste helft nog schoonhouden, maar een duidelijke aderlating was het geblesseerd uitvallen van voorstopper Jeffrey Molema, waardoor Strijen verdedigend de draad kwijt raakte, waarbij de CWO-voorwaartsen weigerden de trekker over te halen bij enkele opgelegde kansen, waarbij ook de paal nog de redding brach., Aanvallend kon Strijen slechts enkele speldeprikken uitdelen, maar de inzetten van Aaron Peres Maria en Nelson Tavares da Veige verdwenen naast het doel.

Na de pauze bleef ook Kay Berghout geblesseerd in de kleedkamer achter en met de wind in de rug zette CWO de Strijenaren onder zware druk. In de 58e minuut kwam dan toch de achterstand, maar de manier waarop dit geschiedde gaf aanleiding tot gefronste wenkbrauwen. Na een dieptepass richting het Strijen-doel gingen Thomas van ’t Hoff en Jim Onderlinden zij aan zij richting het Strijen doel en kwamen beiden ten val; scheidsrechter Prins uit Hoogvliet zag hierin een overtreding en mocht de ervaren Leon Kriznaric vanaf de penaltystip de voorsprong aantekenen. Drie minuten later mocht Raoul Gilet na een vloeiende aanval de 2-0 binnenwerken en was de geest uit de fles. CWO rook kansen om de score verder uit te breiden en nadat hun keeper de bal onderschepte en de bal voorwaarts werkte, kwam Jim Onderlinden oog in oog met keeper Kaz Kromwijk en met een prachtige boogbal tekende hij de 3-0 aan terwijl het slotakkoord in de 40e minuut klonk toen de van een blessure terugkomende invaller Justin van Mullem de 4-0 eindstand aantekende.

Aangezien de meeste ploegen in de onderste regionen punten pakten moet Strijen zelf ook punten gaan pakken. A.s. zaterdag kunnen zij dat doen in een 6-punten duel met Spirit dat met 13 punten uit 10 wedstrijden precies gelijk staat met de kanaries op de 8e en 9e plaats. De ervaringen uit het verleden met de ploeg uit Ouderkerk aan de IJssel vielen bijna nooit in het voordeel van Strijen uit en zal het alle zeilen bij moeten zetten om hierin een kentering aan te brengen. De aanvang aan de Strijense Sportlaan is om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.T.A. Verhoeve.