Inwoners Zuid-Beijerland dolblij met behoud van ‘De Kaai’  

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Joanne Blaak

Zuid-Beijerland – Het besluit van de Hoeksche Waardse gemeenteraad tot aankoop van het recreatieoord op de Hitsertse Kade in Zuid-Beijerland over te gaan, werd door de werkgroep Hitsertse Kade dankbaar ontvangen. Zo bleek uit de inspraak van Willy Spaan tijdens de raadsvergadering op 8 maart: ‘Wij zijn erg blij dat de gemeente Hoeksche Waard en de eigenaren van de Gors- & Ambachtsheerlijkheid Zuid-Beijerland uiteindelijk tot een koopovereenkomst zijn gekomen en allebei hun maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben laten prevaleren boven andere belangen.’

Jasmijn en Merel, twee jonge bezoeksters van de populaire locatie aan het Haringvliet, trakteerden de gemeenteraad op tompoucen.

Alie Plas van de werkgroep: ‘Nu kan er een start gemaakt worden met het opknappen van het recreatieterrein. We hopen dat er een mooie nieuwe vissteiger komt die ook toegankelijk is voor inwoners die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De ontmoetingsplaats voor jong en oud wordt een fijne plek om te zwemmen, te vissen, te chillen, te kletsen, te spelen, te sporten en een ijsje te eten of een kopje koffie te drinken. Wij nodigen vrijwilligers uit om zich weer bij ons aan te sluiten voor de volgende fase.’  

Jasmijn en Merel deelden tompoucen uit met het wapenschild van de Gors- & Ambachtsheerlijkheid en van het dorp Zuid-Beijerland erop. Het ruitpatroon komt van het wapen van Beieren in Duitsland, omdat Sabina van Beieren de stammoeder was van de stichters van Zuid-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren