FC Binnenmaas wint van Hellevoetsluis

5 Min Read

Maasdam – De ploeg uit de vestingstad kwam op bezoek als nummer 2 uit de competitie. De ploeg van trainer Paul Bestebreur draait een prima seizoen maar door het verlies vorige week tegen Sparta (1-3) was het weer koploper af. Een mooie uitdaging dus voor FC Binnenmaas, het team van trainer Michel van Noort heeft de stijgende lijn te pakken en wilde deze graag voortzetten.

Het werd een zeer open wedstrijd met kansen over en weer. FC Binnenmaas kwam in de 6e minuut op voorsprong. Een mooie aanval over de rechterkant tussen Yannick van der Laan en Leroy Verwey werd door Yannick goed voorgezet en net verlengd door Lars Brinkman. De bal kwam hierdoor bij de slim vrij gelopen Daan Leggedoor die zo de 1-0 op het scorebord zette. Kort daarna waren er drie hele goede kansen voor Hellevoetsluis. Maar door sterk ingrijpen van doelman Thijs Botterhuis hield FC Binnenmaas nog de nul. In de 20ste minuut was er weer een goede kans voor Charlie de Graaf maar hij raakte de bal niet vol waardoor deze naast de goal ging. Maar in minuut 26 was daar plots een penalty voor FC Binnenmaas. Bij in verre ingooi van Leroy Verwey werd spits Lars Brinkman in de rug geduwd en ging voorover. Bal op de stip en zo kon Daan Leggedoor zijn tweede van de middag maken, 2-0. Daarna zette Hellevoetsluis weer aan. Het kreeg wat hulp van de scheidsrechter die tot tweemaal toe een vlagsignaal negeerde. Eerst voor een duidelijke achterbal en later voor een buitenspel situatie. Zo kwam de handige Serkan alleen voor Thijs Botterhuis en bracht de stand op 1-2. Het was tevens ook direct de ruststand.

FC Binnenmaas kwam zeer goed uit de kleedkamer. Een schitterende crossbal van mede uitblinker Luc Rozendaal kwam bij Yannick van der Laan terecht. Die speelde Leroy Verwey aan die over hem heen snelde. De voorzet werd slim door Lars Brinkman terug voor het doel gekopt en daar was de andere uitblinker van de middag Daan Leggedoor die zijn hattrick voltooide, 3-1. FC Binnenmaas bleef doorgaan omdat de defensie van Hellevoetsluis er niet altijd goed uitzag. Michael Mathilda ging op links langs zijn tegenstander en trok de bal terug op Lars Brinkman. Maar de bal stuiterde net op en zo raakte hij hem maar half.

Een paar minuten later weer een goede actie van Leroy Verwey. Bij de eerste paal probeerde Daan Leggedoor het nu achter zijn standbeen maar de bal ging voorlangs de goal. Uit de corner die volgde probeerde Daan het met een volley met links. Ook deze bal ging voorlangs. In minuut 65 ging er iets mis in de defensie van FC Binnenmaas. Een lange bal vanaf de zijkant viel tussen keeper en verdediging. Waar de verdedigers doelman Thijs Botterhuis verwachtten was het juist Brian Poelman die de bal met zijn hoofd verlengde en zo de 3-2 aantekende. Hellevoetsluis begon er weer in te geloven maar door veel te praten tegen de scheidsrechter kreeg het ook de vreemdste plekken en situaties vrije trappen tegen en ook de nodige gele kaarten. En als het dan toch dichtbij de goal van FC Binnenmaas kwam was daar altijd weer Luc Rozendaal die alle gevaar onschadelijk maakte. Zelfs met een kopbal a la Bep Bakhuis in de slotminuten redde hij zijn ploeg van de gelijkmaker. En zo kon FC Binnenmaas weer drie punten bijschrijven.

Aanstaande dinsdag speelt FC Binnenmaas de inhaal wedstrijd bij Pelikaan in Zwijndrecht. Aftrap 20:00 uur. Natuurlijk hopen we dan weer op onze supporters. Want ook die gaven deze middag weer de nodige steun aan onze spelers wanneer dat nodig was.