Ruime overwinning ‘s-Gravendeel op den Bommel

5 Min Read
Verslag: Jeffrey Nathalia Foto: Sandra Barth

‘s-Gravendeel – Het mag gezegd worden dat het een wedstrijd was met twee gezichten. Het zag er niet naar uit dat’s-Gravendeel na negentig minuten met de ruime winst van het veld zou stappen. Zeker niet na de eerste vijfenveertig minuten.

Het waren de bezoekers die dan ook al na zes minuten een opgelegde kans kregen. Geheel vrijstaand schoot Johan Kornet de bal hoog over nadat Ruben Rui dos Santos de bal gesmoord zag worden in een mêlee van benen. Toch veerde iedereen op bij de eerste kans van ’s-Gravendeel. Een scherp genomen hoekschop van Ryan Aarnoudse werd door Perrie Huisman knap richting doel gewerkt, maar de lat redde Den Bommel. Hierna werd het wat onsamenhangend bij ’s-Gravendeel. Den Bommel had wat meer balbezit en kreeg aardig wat mogelijkheden om de score te openen. Ricardo Bakker kon eerst nog met een reflex met de voet voorkomen dat Patrick Verolme de score kon openen. Maar enkele tellen later deed Johnno Bakker dat wel. Via de linkerzijde wurmde hij zich langs enkele ’s-Gravendeelse spelers en passeerde Ricardo Bakker, 0-1. ’s-Gravendeel probeerde nog voor de rust langszij te komen, maar dat lukte niet helemaal. Het mocht Ruben Rui dos Santos danken dat de achterstand niet verruimd werd. Vlak voor de correct leidende arbiter v/d Wetering voor het rustsignaal wilde fluiten, werd het dan toch 1-1. Aan de linkerflank ontfutselde Ryan Aarnoudse de bal van zijn directe tegenstander. Hij slingerde de bal naar de rechterflank, daar waar Luke Remijn de bal voor de doelmond bracht. Het was Zoey Hoogwerf die heel fraai de gelijkmaker aantekende.

De tweede helft een metamorfose bij de thuisploeg. Er werd iets anders gehandeld door de Seuters waarna de richting naar het Den Bommel doel veel vaker voorkwam. Zo kwam ’s-Gravendeel al na zes minuten spelen in deel twee op 2-1. Perrie Huisman mocht de voorsprong op zijn zetten na een aanval vanaf rechts via Luke Remijn. Den Bommel had nu geen antwoord op het spel van ’s-Gravendeel en werd noodgedwongen teruggeduwd. En twaalf minuten na de tweede treffer werd de voorsprong verruimd. Na goed doorzetten van Perrie Huisman was het Ryan Aarnoudse die de bal achter doelman Sander van Reijn mocht werken, 3-1.

Middels een vrije trap probeerde Patrick Verolme nog iets aan de achterstand te doen, maar de hard laag ingeschoten bal was geen probleem voor Ricardo Bakker.

’s-Gravendeel wilde het aanwezige publiek laten zien dat de verloren wedstrijd veertien dagen hiervoor een vergissing was. Want wat al eerder werd aangehaald, het verscheen wat vaker voor de neus van doelman Sander van Reijn. Den Bommel had nog even geluk dat nu de paal te hulp schoot toen de bal die beroerde via Ryan Aarnoudse. Met nog een kwartier spelen kwam ’s-Gravendeel op 4-1. Youri Ton vertrok vanaf eigen helft richting Den Bommel doel, de assistent scheidsrechter probeerde de scheidsrechter op andere gedachten te brengen door te vlaggen, maar die stond op één lijn en wuifde de signalering weg. Ton spurde richting van Reijn en passeerde de doelman bekwaam.

Zoey Hoogwerf mocht zijn tweede doelpunt deze middag aantekenen tegen het einde van dit sportieve treffen. Hoogwerf kwam in balbezit nadat Tristan Ton in eerste instantie op het doel schoot en kon zodoende de 5-1 eindstand op het scorebord laten noteren.

Aanstaande dinsdagavond moet ’s-Gravendeel richting Rotterdam om de inhaalwedstrijd tegen FC IJsselmonde te spelen. Aanvang op sportpark Olympia is 20.00 uur.