NBSVV wint Beijerlandse derby bij ZBVH

3 Min Read

Zuid-Beijerland – De derby tussen Zuid- en Nieuw-Beijerland is geëindigd in een 1-2 overwinning voor NBSVV, een stand die al bij rust was bereikt. In het laatste kwartier van de eerste helft maakte NBSVV het verschil. Martijn van Zuuren was het goudhaantje met zijn twee doelpunten.

ZBVH opende al snel de score. In de 11e minuut kopte Wessel Schouwink een voorzet van Jurriaan van den Berg moeiteloos tegen de touwen. Het bleek achteraf één van de weinige doelpogingen van de thuisploeg waaraan geen vrije trap vooraf ging: de thuisploeg kwam in deel één alleen uit zulke standaardsituaties nog twee maal voor het doel. De gelijkmaker kwam rond het half uur uit de lucht vallen. Een hoge bal van Pieter Vogelaar viel op de schoen van Martijn van Zuuren, die zijn inzet het doel in zag rollen: 1-1. Het was de eerste van het rijtje kansen wat NBSVV deze middag kreeg, allemaal kort achter elkaar. Een afstandsschot van NBSVV-er Carlo Boender een prooi voor de keeper. De derde kans voor NBSVV in de 37e minuut was weer raak. William Benard zette goed door langs de achterlijn en legde af op de vrijstaande Van Zuuren, die de verre hoek vond: 1-2. Weer enkele minuten later kreeg Van Zuuren na een mooie aanvalnog een kans, maar dit keer werd het doel net gemist.

In de tweede helft domineerde ZBVH weliswaar optisch, maar kon geen echte vuist maken. Uitblinkers bij NBSVV waren de verdedigers Thijs Moree, Roman de Groot, Stefan Hokke en Dylan van de Berg. Zij zaten steeds met een voet of het hoofd tussen de aanvallende pogingen van ZBVH en smoorden zodoende iedere dreiging tijdig. De kracht van ZBVH, voetballend kansen creëren, kwam daardoor niet uit de verf.Uit vrije trappen bracht de thuisploeg de bal wel regelmatig voor het doel, maar echt gevaarlijk werd het zelden. Tekenend was dat de grootste kans van ZBVH voortkwam uit een afgeslagen corner in de 70e minuut. De bal kwam voor de voeten van aanvoerder Twam Breure, die van ruim 20 meter een vlammend schot losliet wat op de paal uiteen spatte. De resterende tijd werd met werkvoetbal door beide ploegen uitgespeeld. NBSVV-trainer Mark Smeding wisselde de laatste 20 minuten nog zijn hele voorhoede, waardoor onder andere Guus Smulders voor het eerst sinds lange tijd kon invallen. Een zowel binnen als buiten de lijnen bepaald niet fitte NBSVV-selectie haalde zo een optimaal resultaat.