De grootste voordelen van fietsen op een rijtje

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto Equote

Nederland is een echt fietsland. Toch is dat niet altijd zo geweest. De fiets heeft veel concurrentie gehad door de jaren heen. Mede door een samenloop van omstandigheden is de voorliefde voor de fiets in ons land altijd gebleven. Inmiddels staan we wereldwijd bekend om de fantastische infrastructuur voor fietsers en de gigantische fietsenstallingen in de grote steden. Maar waarom zit fietsen toch zo in ons DNA verankerd? Van een elektrische fiets kopen tot een gigantische bakfiets, we zien werkelijk alles op de weg verschijnen. Niets lijkt te gek te zijn. De tweewieler is niet meer weg te denken uit ons leven. Gelukkig maar. Fietsen biedt namelijk ook tal van voordelen. 

Bespaar veel geld 


Dit is momenteel misschien wel het grootste voordeel van fietsen. Op dit moment wil je liever niet bij het benzinestation staan. De benzineprijzen rijzen de pan uit. Hierdoor is autorijden duurder dan ooit. Ook wanneer je met het openbaar vervoer wilt gaan, betaal je op dit moment steeds hogere prijzen. De fiets is dan ook verreweg de voordeligste optie. 

Uiteraard zal je dan ook eerst een eigen fiets moeten aanschaffen, maar die investering haal je er dus ook binnen mum van tijd weer uit. Met een elektrische fiets aanbieding bespaar je eenvoudig het nodige geld en na enkele maanden heb je al meer bespaard dan ooit tevoren. 

Groot voordeel van een elektrische fiets is dat je hiermee ook nog eens eenvoudig grotere afstanden af kunt leggen. Hier is verder niets voor nodig. Daardoor is het een prima alternatief voor de auto. Sommige mensen kunnen zelfs de auto geheel weg doen door gebruik te maken van de elektrische fiets. Reken maar eens uit hoeveel je daarmee op maandelijkse basis zou kunnen besparen!

Snel conditie opbouwen 

Fietsen gaat vaak als vanzelf. We hebben het op zeer jonge leeftijd geleerd en we staan hier verder nauwelijks nog bij stil. Fietsen is immers niet iets wat je nog verleerd. Maar heb je wel in de gaten hoe complex fietsen eigenlijk is? Je vraagt veel van je lichaam. Van je spieren, van je evenwichtsorgaan en van je uithoudingsvermogen. Kijk maar eens naar de benen van wielrenners. Je vraagt écht heel wat van je lichaam tijdens het fietsen. Als je stevig doorfietst kan je zelfs tot wel honderd calorieën per tien minuten verbranden. Fietsen is dus ook een prima manier om overtollige kilo’s kwijt te raken en letterlijk lekkerder in je vel te zitten. 

Makkelijker in grote steden 


Woon of werk je in een grote stad? Dan zal je al snel merken dat autorijden hier een absolute crime is. Op tijd op je werk verschijnen? Dat is bijna een onmogelijke taak gedurende de ochtendspits. Met een beetje pech doe je ruim een uur over een stukje van tien minuten. En dan sta je ook nog eens voor het volgende obstakel: een parkeerplekje vinden. Met een fiets ben je in de grote steden vaak veel sneller. Bovendien ben je altijd verzekerd van een goede parkeerplek. Zo bespaar je zowel geld als tijd. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren