Defensief gehavend Z.B.V.H. hard onderuit tegen Zinkwegse Boys ( 6-1)

0
139
Verslag Henk WeijFoto Ad Buitendijk

Oud-Beijerland – Na de doordeweekse uitwedstrijd tegen koploper  Hekelingen (2-0 verlies) stond afgelopen zaterdag de volgende kraker alweer op het programma, dit keer was de nummer 3 van de competitie Zinkwegse Boys de gastheer op Sportpark Beijerse Polder

Zinkwegse Boys was gebrand  op eerherstel na de 3-1 verliespartij dinsdagavond jl. tegen Bolnes . laatst genoemde ploeg verloor vorige week zaterdag nog met 4-2 van ZBVH.  

Echter de Herculianen begonnen zwaar gehavend aan de wedstrijd. De absentie van de vrijwel de gehele defensie zou de ploeg van trainer Rene Milot de das om doen deze middag. Om diverse redenen ontbraken Bryan Lodder, Twan Breure , Mark Burger en Marvin Lems, allemaal sleutelspelers in de achterste linie van ZBVH.

Saillant detail deze middag was de confrontatie tussen twee toekomstig ploeggenoten bij NSVV namelijk de spitsen van respectievelijk Zinkwegse Boys ( Simon van Rheeden) en ZBVH ( Wessel Schouwink),  komend seizoen zullen beiden in Numansdorp spelen in misschien wel de 1e klasse.

Op basis van deze wedstrijd deelde Simon van Rheeden wellicht een psychologische tik uit aan zijn toekomstig concurrent door maar liefst 5 keer te scoren, hij werd dan ook geen strobreed in de weggelegd door het verweer van de met alle respect tweede ( defensieve)  garnituur  van ZBVH.

Aan de andere kant kon Wessel Schouwink daar verder weinig tegenover stellen ware het niet dat de spits van ZBVH minder goed bediend werd dan zijn toekomstig kompaan bij de tegenstander.  Voor het eerst in maanden  bleef Schouwink deze middag droog staan.

De enige goal voor ZBVH kwam op het conto van Sander van Pelt die misschien wel het doelpunt van het jaar voor zijn rekening nam in de vierde klasse H.   Zijn weergaloze goal was een beetje te vergelijken met het doelpunt van Lasse  Schone  tegen Real Madrid , met zijn rechter schoot hij  vanaf links feilloos raak in de uiterste kruising.

Lichtpuntje voor de Herculianen was het spel en de terugkeer van linkerspits Davey Lodder die na maandenlange afwezigheid weer een helftje mee deed. Lodder liet weer bij vlagen zijn klasse zien met enkele afgemeten voorzetten.

Conclusie ; ZBVH moet snel zijn wonden likken en vooruit kijken naar de komende thuiswedstrijd tegen WCR in de strijd en het behoud van de 5e plaats.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.